U noći između četvrtka i petka, na igralištu između stambenih zgrada u kraljevačkom naselju „Moša Pijade“, dvadesetčetvorogodišnji Milan T. iz Kraljeva iz još nepoznatih razloga usmrtio je svog godinu dana mlađeg sugrađanina Strahinju Markovića, prenose Novosti.

Zločin se, pod još nerazjašnjenim okolnostima, dogodio oko 1.30 kada je, kako je saopšteno iz Policijske uprave Kraljevo, Milan posle kraće rasprave nožem u grudi ubo Markovića. Hitna pomoć je brzo stigla i teško povređenog mladića prevezala u Opštu bolnicu „Studenica“, ali je on, uprkos naporima lekara da mu spasu život, oko tri sata ujutro ipak podlegao povredama. 

Efikasnom akcijom pripadnika kraljevačke policije, Milan T. je ubrzo pronađen i uhapšen. Pod sumnjom da je počinio ubistvo, njemu je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će uz krivičnu prijavu biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Kraljevu na saslušanje.

O motivima ovog zločina, kao i o tome šta je prethodilo ubistvu u najvećem kraljevačkom stambenom naselju za sada se u gradu na Ibru samo nagađa. Prema jednoj verziji, Strahinja je sa mlađim bratom bio na klupi kraj igrališta gde mu je, navodno, Milan zatražio najpre pivo, a potom i vodu. Tada je, kako se pretpostavlja, izbila žučna verbalna rasprava jer Strahinja nije želeo da mu da vodu, nakon koje je Milan potegao nož i ubo svog sugrađanina, a zatim kroz park pobegao u nepoznatom pravcu.

BONUS VIDEO:

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".