У саопштењу објављеном почетком недеље, Зентропа - коју је фон Трир основао 1992. са продуцентом Петером Албеком Јенсеном - каже да је режисер "доброг расположења и да се лечи од симптома" док завршава предстојећу последњу сезону своје ТВ серије.

"The Kingdom  Exodus" има премијеру на Венецијанском филмском фестивалу у августу, а фон Трир ће учествовати у ограниченим медијским догађајима који ће пратити његово објављивање на Мубију касније ове године, потврђено је у саопштењу.

У интервјуу за Гардијан 2018. године, фон Трир је приписао дрхтање руку антидепресивима и одвикавању од алкохола.

- Радим на свом алкохолизму, што је добро - рекао је фон Трир, преноси Гардијан.

Фото: Јутјуб принтскрин/ Louisiana Channel

 

- Имао сам период од осам месеци када нисам пио, и ускоро ћу се вратити на то. Али имам овај алкохолни "алат" који користим када морам. И, ако имам заиста велики напад анксиозности, то је једина ствар која ће помоћи."

Фон Трир је један је од најконтроверзнијих савремених филмских стваралаца. Заједно са својим земљацима Томасом Винтербергом, Кристијаном Леврингом и Сореном Краг-Јакобсеном један је од оснивача авангардног филмског покрета "Догма 95".

Са филмом "Плес у тами" у ком је главну улогу играла исландска музичка звезда Бјорк, је 2000. године освојио Златну пламу на Филмском фестивалу у Кану, а музика из филма је номинована за Оскара 2001. године. Режирао је и "Догвил" са Никол Кидман у главној улози.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".