У сваком случају, боље је најпре решење проблема потражити у природним лековима, па се препоручују кратка шетња, дубоко дисање на свежем ваздуху, кратка масажа или смена топлих и хладних облога на болном месту.

Етерична уља као помоћ код главобоља

Врло добро делују и етерична уља, с тим што је потребно да неко време експериментишете и установите које код вас најбоље делује. Препоручују се еукалиптус, нана или лаванда а будите пажљиви и код избора произвођача јер је важно да етерично уље буде заиста квалитетно.

Фото: Профимедиа

 

Чињеница је да су баш таква веома скупа, али се употребљавају врло штедљиво. Никада немојте стављати уље директно на кожу, јер може да доведе до иритације већ га можете додати у неко друго, базно уље за масажу или малу количину сипати у воду.

Рецепт за облогу од етеричних уља

За облогу од етеричних уља, сипајте само 5 капи у 1 децилитар топле воде, па сквасите марамицу и ставите је на чело. Одморите се тако петнаестак минута, у замраченој просторији, подигнутих ногу тако да вам буду нешто више од висине главе. Можете и да ставите и маску преко очију, како бисте се потпуно опустили.

И само удисање испарења етеричних уља може да помогне, па ако нисте у прилици да легнете - на послу или у превозу - довољно је да отворите бочицу и кратко инхалирате благотворне мирисе.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".