Последњих дана у свету тениса главна тема је вакцинација играча, а све поводом предстојећег гренд слема у Мелбурну.

Разлог је најава да сви они који нису имунизовани против коронавируса неће моћи да дођу у Викторију, државу у којој се игра Аустралијан опен на 2022. наредне године.

Главна тема је Новак Ђоковић, за кога се претпоставља да није вакцинисан иако су из Амеерике ових дана стизале другачије информације.

Ђоковић би у Мелбурну требало да јури рекордни 21. гренд слем, односно да нападне јубиларну, 10. титулу на овом турниру.

Први тенисер света се поново нашао на мети критика јавности, а последња у низу изјава премијера Викторије Данијела Ендрјуза, који му је поручио да "да никакве титуле неће помоћи Новаку уколико се не вакцинише".

- Те титуле те неће заштити. Једина титула која ће те заштити је да можеш да кажеш да си примио прву дозу и да си примио другу дозу - навео је Ендрјуз.

Оно што је занимљиво, у Новакову одбрану стао је Бен Ротенберг. У питању је познати спортски новинар који се "прославио" као Ђоковићев највећи критичар.

Али је сада поручио да у обзир треба узети чињеницу да 50 посто тенисера није вакцинисано, и да када се говори о овој теми, треба скинути фокус с Новака.

Новакова реакицја на ове критике и на одбрану његовог највећег критичара се тек очекује.

(Курир)