Јелена Ђоковић, супруга најбољег тенисера на свету, Новака Ђоковића, на друштвеним мрежема поделила је важну поруку.

Она је на Инстаграму објавила фотографију којом је, како је и написала, привукла пажњу, а затим препоручила доктументарни филм о родитељима и деци, са акцентом на дечију безбедност на мрежама.

Фото: Танјуг/Тања Валић

 

 

– Друштвене мреже и смарт телефони и таблети су јако опасни за нашу децу. Не само за развој њиховог мозга већ и њихову безбедност – поручила је Јелена, па апеловала све да погледају документарни филм са том темом.

– Када будете погледали овај филм, имаћете прилику да видите и родитеље и децу како се осврћу на различите проблеме и потпуно отворено причају о својој свакодневници. Деца проведу минимум 7 сати на телефонима и пребацују с једне на другу апликацију – написала је Ђоковићева супруга.

– Досада = телефон. Друштвене мреже = нападање, осуде, критике, позиви на самоубиства или с**с. Једна од ових породица у филму је изгубила свог члана – извршио је самоубиство након малтретирања својих вршњака са само 10 година – поручила је она.

– Ово су теме о којима мора учестало да се прича и активно тражи решење. Молим вас погледајте и хајде заједно да дискутујемо – закључила је Јелена.