Он се терети да је без дозволе за лек, одговарајуће стручне спреме и дозволе за производњу лека справљао биљне лекове – тинктуре, екстракте, чајеве и сокове које је, како се наводи у саопштењу, продавао различитим лицима и без одговарајуће стручне спреме лечио више особа. Међу њима су били и сада покојни П. С. из Скопља и Б. М. из Новог Сада.

Истрага против Мирољуба Петровића покренута је у јануару 2019. године након тврдњи Биљане Јовановић да је због таквог лечења преминуо њен брат Славчо Петров. Покојни Славчо је, према изјавама његове сестре, провео шест дана у селу Петровац, у околини Лесковца, „у маленој кући са баштом“ и за то платио 120 евра по дану. Према њеним наводима, Славчо се у овом лесковачком селу шетао, молио и користио тинктуре које, како је на свом сајту тврдио Петровић, лече од рака.

Овим случајем бавило се и Више јавно тужилаштво у Лесковцу ради утврђивања постојања сумње да је Петровић одговоран за тешко дело против здравља људи, али је случај, после прикупљања неопходних информација, наставило овдашње Основно јавно тужилаштво.

Кућа Мирољуба Петровића, који је геолог по струци, налази се на периферији лесковачког села Петровац у коме је наводно радио и његов Центар за природњачке студије. У великом дворишту је Петровић на породичном имању изградио неколико објеката.

Више људи који стално или повремено бораве у овом селу у време покретања истраге су нам испричали да у Петровац долазе људи са свих страна и да траже Петровића.

- Тачно је да се често распитују за њега. Иду тамо. Враћају се. Шта раде то нико не зна. Прича се да он има неке лекове за многе болести, а човек, када је тешко, тражи сламку спаса – казали су мештани.

(Новости)

БОНУС ВИДЕО: 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".