У чачанској болници је и даље веома озбиљна ситуација, јер се на ковид одељења на дневном нивоу током последњих недеља прима између 15 и 25 пацијената, изјавио је директор те здравствене установе др Мирослав Сретеновић.

- Успевамо некако да избалансирамо и да обезбедимо слободна места у болници. Последњих дана приметан је пад у свеукупном броју новозаражених, али видећемо да ли ће тако и остати - навео је Сретеновић.

Он је међутим нагласио да су здравствени радници "пред пуцањем".

- Све ово заиста превазилази и најцрње идеје и слутње, у последњих неколико дана имамо доста смртних исхода што негде говори да се у овом таласу тешка клиничка слика развија веома брзо. То је и психички и физички веома тешко и носити и подносити. То јесте наш посао и то није спорно, али и ми смо људи од емоција, размишљања и права на став према свему овоме. Грађанство мора урадити највећи део посла у смислу избегавање контаката, примене мера и на првом месту вакцинације. То, за мене потпуно неразумљиво, није допрло до свих грађана, па могу да тврдим и до већине грађана - истакао је први човек Опште болнице Чачак.

Беба од 24 дана била хоспитализована

Према Сретеновићевим речима, у протеклих неколико дана на одељењу било је хоспитализовано и петоро деце оболеле од короне, од којих је најмлађа беба од 24 дана.

- Они су имали упале плућа, озбиљне клиничке слике, али су сви излечени и отпуштени на кућно лечење. Деца могу да оболе и они су преносиоци вируса и могу да угрозе старије. О томе родитељи треба да размишљају у смислу организовања рођендана, прослава пунолетстава и сличних манифестација - навео је др Мирослав Сретеновић.

(Морава Инфо)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".