Остварење српске редитељке доживело је огроман успех у Грчкој, где већ пет недеља држи прво место на листи гледаности. Филм је имао више од 300.000 гледалаца.

Главне улоге играју грчки глумац Арис Серветалис, амерички суперстар Мики Рурк, као и руски глумац Александар Саша Петров, домаћој публици познат из филма "Лед".

Живот Светог Нектарија Егинског у Грчкој био је праћен прогонима. Био је свештеник обичног народа, чија је понизност иритирала одређени круг свештенства, а његова преданост додатно побуђивала њихове сумње и клевете. Упркос томе што је лишен цркве, прогнан из Египта и парохијана који су га волели, Нектарије се препустио томе да његова вера у Бога буде најбоља одбрана.

Интернационална глумачка постава, као и продукција филма допринели су томе да "Божији човек" не буде схваћен искључиво као филм о цркви, већ и као прича о доброчинству, вери, истинској доброти и надању.

- Имала сам срећу да радим са Арисом Серваталисом који је одличан глумац - рекла је редитељка. - Он је посвећен вери и има неку ауру која на први поглед одаје утисак да он може да буде Свети Нектарије Егински.

Ова биографска драма приказана је на многим фестивалима, а недавно је овенчана Гран пријем на фестивалу у италијанском граду Тренту.

(Новости онлајн)