Шесторица младића из околине Задра осуђени су због више сексуалних злостављања 15-огодишње девојчице у периоду од августа 2018. до јула 2019. године, пише Задарски.хр.

Четворица су осуђена на затворске казне, а двојица малолетника не морају у затвор.

Четворица пунолетника добили су казне од једне до седам година затвора, док су двојица малолетника пуштена на условну слободу. Један од њих ће одслужити казну уз меру притвора малолетничког затвора, док ће други имати обавезу друштвено-корисног рада у трајању од 100 сати уз психосоцијалну помоћ.

У време извршења кривичних дела тројица осуђеника су били пунолетни, двојица су били млађи пунолетници, а двоје малолетници. Пред почетак суђења, само један од њих је још увек био малолетан.

Треба рећи и да је иницијално за ова дела оптужено седам особа, али да је један од оптужених у међувремену страдао у саобраћајној несрећи. 

Силовања су снимали мобилним телефоном, а снимке су користили да би од ње изнудили нове сексуалне односе, уцењујући је и претећи јој да ће снимке послати њеним родитељима и пријатељима.

Осуђенима су се на терет стављала тешка кривична дела против сексуалне слободе, снимање дечије порнографије и претње убиством, преноси Дневник.хр.

БОНУС ВИДЕО: 

 

 
 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".