Овај човек рођен је са Тичер Колинсовим синдромом због кога га је рођена мајка након рођења назвала ''чудовиштем'' и оставила га. Осим тога људе са овом болешћу прати низ проблема, па због тога не могу да живе сами.  

Након што га је  мајка напустила, Џоно је одведен у сиротиште, па је најранији период живота провео између хранитељских породица и поновног враћања у сиротиште. 

Фото: Принтскрин/Јутјуб//#Mind Warehouse

 

Кроз неколико година, једна жена је одлучила да га усвоји. Али то није помогло да дечак прихвати себе и своје лице.

Тек са 19 година, коначно је смогао снаге да заволи себе захваљујући љубави и подршци породице и пријатеља.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jono Lancaster (@jonolanc)

 

– Моја мама је невероватно надљудско биће са највећим срцем и увек је ту за мене. Имам дивне пријатеље и велику подршку. Никад нису престајали да ме воли и да ми пружају подршку- рекао је Џоно једном приликом.

Фото: Принтскрин/Јутјуб//#Mind Warehouse

 

Џоно је данас одрастао, зрео човек који покушава да води нормалан живот. Ипак, када је пронашао биолошке родитеље преко детективске агенције, стао је на још једну животну прекретницу.

– Моји родитељи и даље не желе да ме виде. Али мој став се мења и то је оно што је снажно. Не бих мењао ништа. Са правим ставом, можете да постигнете све што желите – каже Џоно.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jono Lancaster (@jonolanc)

 

Џоно се бори да водио нормалан живот. Он је ступио у брачне воде са својом најбољом пријатељицом која је пуна разумевања. Она му је родила сина и ћерку. Син је рођен здрав, док се ћерка нажалост, родила са истим синдромом као Џоно. 

Џоно је, заједно са двојицом својих најбољих пријатеља,2017. године основао добротворну организацију ''Лове Ме Лове Мy Фаце'' – која нуди подршку онима који живе са фацијалним разликама широм света, као и помоћ у медицинским потрепштинама и операцијама.

Џоно је постао светски симбол за људе који се боре против ове болести. Његова порука је да не одустају никад од љубави и пажње. 

 (Луфтика) 

БОНУС ВИДЕО: 

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".