Син легендарног Велимира Бате Живојиновића, Миљко Живојиновић, иначе адвокат, приликом једног интервјуа открио је мало познате детаље из живота свог оца, славног глумца који нас је напустио 22. маја 2016. године.

Бату смо волели у свим филмовима и где год се појавио, био је маестралан, али њему је само један у готово 60 година дугој каријери био најдражи.

Фото: В. Данилов

 

 

- Бата је највише волео филм за који је добио октобарску награду, “Трагови црне девојке”, не знам да ли сте чули за тај филм, он је глумио куче. Глумио је шинтера, али је инкорприрао у ту своју улогу све особине пса луталице. То је можда друга улога, није главна улога, али је био маестралан - открио је Миљко.

Додао је да никада није могао да прежали што није сарађивао са редитељем Емиром Кустурицом, осим у његовом првом филму.

- Кустурицу је обожавао, имали су јако леп однос, обојица су мангупи у најпозитивнијем смислу те речи, велики радници и никад нису заједно сарађивали. Остао му је тај жал, иако су сарађивали у првом Кустуричином филму, где је он играо малу епизоду (“Валтер брани Сарајево”), у којој мали илегалци покушавају да направе диверзију. Иначе, Кустуричин отац био је најбољи пријатељ редитеља Хајрудина Шибе Крвавца, који је режирао и “Валтера” и бројне познате филмове. Бата је Крвавцу био кум и он се венчао управо у Кораћици, код Бате, у знак поштовања према нашој породици.

Фото: В. Данилов

 

 

Миљко је испричао да је Бата највише волео да сарађује са Борисом Дворником.

- С Борисом Дворником је највише волео да сарађује, највише су се дружили. Када сам отишао из Србије, отишао сам у Сплит, Борис ми је рекао: “Сунце моје, само дођи”. Чекао ме је, провели смо дивно вече, онда смо позвали Бату око поноћи, рекао сам му да један његов пријатељ хоће да га чује. Бата је чуо и рекао ми је: “Знам да имаш необичне идеје, али нисам знао да имаш такве, шта ћеш у Сплиту у пола ноћи?!” Постојала је идеја да и Борис дође у Београд, али је нажалост преминуо и никад се више нису видели - додао је Миљко Живојиновић.

(Објектив)

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Слике из приватног албума - Радош Бајић

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".