Интимне сцене нису реткост у домаћој кинематографији, а готово да не постоји југословенски филм у коме бар у једном кадру нема таквих сцена.

Фото: Јутјуб принтскрин/Goran Goran

 

 

Један од оних у којима експлицитних сцена свакако има јесте филм “Три карте за Холивуд”, а посебно је остала упечатљива сцена у којој глумица Весна Станојевић, у филму Ружа, води љубав с Браниславом Лечићем пре него што треба да дође тадашњи председник Југославије Јосип Броз Тито.

Весна је прву велику улогу на платну имала у чувеном филму “Последњи круг у Монци” као Сузана, а потом је уследио “Три карте за Холивуд” и сцена са Лечићем. На констатацију да јој је улога Руже донела огромну популарност, она је имала да каже следеће:

 

 

- Те сцене биле су пре љубавне, него с*кси, по мом мишљењу. А оне могу да буду тешке, лаке, захтевне, инспиративне, као и било које друге - објаснила је Весна и одговорила како је реаговала када су јој људи прилазили на улици и тврдили да је с*кс симбол Југославије:

- То ми је много смешно. Нисам себе никада тако доживљавала, нити сам имала прилике да коментар тог типа чујем током своје каријере у бившој Југославији. Можда зато што сам у то време играла доста различитих улога у позоришту, на телевизији, филму. Људима који су били упознати с мојим радом, та два филма у којима је било и љубавних сцена, нису представљала ништа друго осим мојих различитих глумачких задатака - изјавила је глумица.

 

 

За 55 година живота одиграла је свега двадесетак филмских улога, али је зато много више била активна у позоришту. У серији “Цват липа на Балкану” тумачи једну од главних улога Бланке Бранке Кораћ.

На постдипломским студијима напорно је радила и савладала специфичну глумачку технику Етијена Декруа. А какав је мајстор у послу, најбоље говори чињеница да је професорка глуме на факултету "Сентрал скул оф спич енд драма“ у Лондону. Странци ретко долазе на ту позицију.

Фото: А. Станковић

 

 

- Декруова техника, у комбинацији с методом Станиславског, одиграла је пресудну улогу за мој посао на факултету. Ретки су глумци који су могли да одвоје време да комплетирају оба ова тренинга. Сваки од њих захтева четворогодишње студије - испричала је једном приликом глумица.

Тадашњи шеф катедре, Брус Кирл, запослио ју је управо због те јединствене комбинације и професионалног глумачког искуства на свим пољима.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Слике из приватног албума - Радош Бајић

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".