Миља Вујановић била је једна од наших најбољих астролога. На Балкану је отворила први Астро центар и постала стручњак за звездану магију. 

Стекла је дипломе светски признатих астролошких школа, била је и члан америчке федерације астролога, а почетком 90-их бавила се глобалном судбином планете и света.

 

 

Успела је да предосети и своју трагучну судбину. Наиме, Миља је упознала Обрада Зејака у њеном Астро центру.

- Он је дошао у њен астро центар, на анализу дланова и деловао јој је врло мрачно и чудно. Она је пријатељима рекла: "Овај као да је дошао да ме убије." Тако га је проценила, такав је био тај први осећај - почела је своју исповест Маша Вујановић, Миљина ћерка.

Потом су Миља и Обрад ступили у везу, а после једне свађе 2000. године пуцао је у њу. Одмах после тога пријавио се за покушај убиства.

 

 

- Он је рекао: "Сад ће Обрад да пуца у Миљу!" Замислите, причате о себи у трећем лицу, значи нисте ви своји више, то није нормално стање. И онда је пуцао у Миљу и рекао мом брату: "Убио сам ти мајку." Угасио је цигарету поред моје маме на поду и отишао у полициују да се пријави. Убрзо је стигла Хитна помоћ, без носила. Не схватам како су могли да дођу без носила некоме ко је рањен у кичму. То је недопустиво, нико за то никада није одговарао - каже Маша.

И наглашава да је доктори нису оперисали, јер су проценили да неће преживети.

Ко је била, заправо, Миља Вујановић?

Провбитно је била мисица, потом глумица, новинар, писац али и астролог, хиромант, магистар политичких наука са две дипломе, мајка двоје деце Маше и Леона. У свет познатих ушла је као мис Србије 1967. године. Након главне улоге у филму “Рани радови” Желимира Жилника (1969), који је на престижном Берлиналу освојио Златног медведа, предвиђали су јој сјајну глумачку каријеру.

 

 

Миља је после Еве Рас, била друга глумица која се свлачила у филмовима, а дала је изјаву да боље изгледа без одеће, него кад је обучена.

Мало ко зна да је Миља Вујановић 1967. године понела титулу најлепше жене Србије, а након главне улоге у филму "Рани радови" Желимира Жилника (1969), који је на престижном Берлиналу освојио Златног медведа, предвиђали су јој сјајну глумачку каријеру.

Миља Вујановић је завршила два факултета - Драмску академију и журналистику, а улоге је остварила у филмовима "Снег на уснама", "Мајка, син, унук, унука", "Рани радови", "Бубе у глави", "Бабље лето", "Неретва", Мост", "Нокаут".

 

 

Ипак јој је у неком моменту досадило да игра улоге голишавих лепотица, па се повукла и потпуно посветила астрологији. Миља се одрекла глумачке каријере, али не и јавног живота, па је тако писала за медије, објављивала књиге, појављивала се у емисијама, а током деведесетих је имала и своју контроверзну емисију.

Била је пријатељ са многим нашим познатим личностима. Дуле Савић је смарао да је фатална.

- То је била једна прелепа жена, једна од најлепших тада, не само у Југославији. Изузетно паметна, образована, необична, интереснатна. То све када се сабере, стави се у једну реч - фатална - испричао је Дуле Савић.

Постала је опсесија многим мушкарицма, не само код нас, већ и појединицма са светске јавне сцене. Била је љубав Арсена Дедића, Вука Вуче, Роберта Де Нира и опсесија многих мушкараца.

- Она је била Арсену Дедићу једна од највећих љубави. Чак је написао да је до краја живота био са њом у контакту, да му је она послала све њене књиге и филмове. Она је била његова велика инспириација. Многи познати људи били су мамина љубав и она њихова - наставља причу Миљина ћерка.

Имала је и кратку романску са Робертом Де Ниром током његовог боравка у Београду 70-их година.

- Тај неки фест био је 70-их у Београду, када је долазио Роберт Де Ниро. Није још увек био толико популаран. Они су тада започели ту неку романсу. Ја се тада још нисам родила, тако да га нажалост нисам упознала - каже Маша.

 

 

Никоме није било јасно како је дозовлила да њен партнер Обрад Зијак толико утиче на њу и њен живот, с обзиром на њен карактер.

- Он је њу одвојио од деце и на крају ју је коштао живота. То некако није ушло уз њу, јер Миља није била жена која се фатално везивала за мушкарце. Нисам могла да верујем да једна толико јака жена може да падне под утицај некога ко јој је уништио породицу - испричала је Верица Ракочевић, која је познавала Миљу.

Ни Маша од почетка није могла да успостави добар однос са маминим партнером. Подвлачи да је давала све од себе, али то није, изгледа, било довољно. Зијак је имао другачији став.

- Две вечери пре те пуцњаве, која је догодила 8. маја 2000. године, отишла сам код маме на Ђурђевдан, на њену девојачку славу. Рекла ми је да ће сад он да стигне и да се, ако могу, склоним негде. То ме је страшно погодило, али очигледно је он имао велики негативан утицај на њу. Ни данас не разумем његову мржњу према мени. Он ми је чак дао отказ у фирми моје маме, дошао да узме телефон, кључеве од Астро центра - присећа се Маша и наставља:

Фото: Википедија

 

 

- Ноћ пре немилог догађаја она га је послала да са мојим братом Леоном донесе нешто са села. Он је брата оставио негде успут и Леон ме је позвао од неког друга. Звала сам маму да јој то кажем. Тада се веома наљутила и њих двоје су се посвађали. Сутрадан ујутру он ју је упуцао у њеном стану. Нисам била присутна, не знам шта се тачно десило.

Миљина ћерка наглашава да је знала да је њена мајка желела да оконча ту везу у том моменту, која је трајала десетак година.

- Тражила је од њега да покупи своје ствари, што он није намеравао да уради. Тада је узео пиштољ и упуцао је с леђа. Хитац јој је прошао кроз врат, била јој је оштећена кичмена мождина. Пет наредних година била је потпуно непокретна. Дијагноза: квадриплегија. Могла је само главу да помера, испричала је Маша својевремено за "Глориу".

Иако је пуцао у њу, Миља је тражила да Обрад буде ослобођен.

- Он је био тај који је између нас стао и направио тотални куршлус. Међутим када сам сазнала да је он пуштен после месец дана из притвора, то је био још већи ударац. Оне се вратио код ње да живи и то зато што је она рекла судији, замолила их да га ослободе затвора, да њему служење казне буде то што ће он бринути о њој непокретној. Ја разумем њу, али не разумем њих који нису поступили по службеној дужности. Он је и држави скривио - чудила се Маша.

Миља Вујановић умрла је 4. јуна 2005. у Београду. Неколико година након ње, умро је и Обрад Зејак.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Тања Бошковић - ретроспектива каријере

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".