Риалда Кадрић остала је упамћена по улози Марије у култном филму "Луде године". Први пут када је заиграла у "Жикиној династији" имала је само 14 година. Тада је освојила публику љубавном причом са филмским партнером Владимиром Петровићем, који је тумачио лик Бобе.

Фото: Јутјуб принтскрин/dami1622

 

 

Она је студирала светску књижевност на Филолошком факултету, а 1984. је отишла у Лондон први пут на усавршавање језика. Иако јој је глумачка каријера била у успону, по избијању рата у Југославији преселила се заувек у Велику Британију.

Фото: Архива Новости

 

 

- Прво питање које постављају сада у време распада Југославије је које сте националности. Дозволите да вам представим своје корене, мој деда био је Рус, мајка Српкиња, а отац муслиман, одрасла сам у Србији. Удата сам за човека који има српске, мађарске, хрватске и јеврејске корене, себе представља као особу која је будала јер себе још сматра Југословеном - испричала је једном приликом глумица о свом пореклу.

Фото: Архив Новости

 

 

Међутим, оно што је мало познато и што би можда Риалду одвело у другачијем смеру и окренуло њен животни пут, јесте да улога Марије првобитно није била намењена њој.

Култна улога је требало да припадне Соњи Савић, али она ју је одбила због бројних обавеза, па се тако Риалда прославила.

Фото: репринт ТВ Новости

 

 

План је био да се не снимају наставци серијала, али на захтев публике и због огромне гледаности, Луде године су постале прави хит чији наставак је требало да се догоди и у блиској будућности с обзиром да је 2020. године комисија Филмског центра Србије одобрила 22,5 милиона динара на конкурсу за комерцијални репертоарски филм за снимање наставка "Жикине династије" који ће носити назив "Луда година".

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Ретко виђене фотографије Соње Савић

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".