Иако кувани кукуруз многи обожавају, ретко ко зна колико је заправо користан и здрав.

Да би се очувала сва лековита својства куваног кукуруза врло је битно да не правимо следећу грешку.

Када кувамо кукуруз ми са клипова скидамо кукурузну свилу и у томе је, заправо, највећа грешка јер постоје 4 врло битна разлога због којих треба оставити свилу на кукурузу и појести је заједно са њим.

Фото: Профимедиа

 

– Снижава ниво шећера и холестерола у крви

– Спречава настанак камења у бубрезима

– Делује као природан диуретик и подстиче избацивање вишка течности из организма

– Обилује калијумом, који подстиче згрушавање крви.

Фото: Профимедиа

 

Ако не можете да једете кукурузну свилу заједно са кукурузом, конзумирајте је на следећи начин:

Одвојите свилу од кукуруза и прокувајте у мало воде. Процедите, па кад се охлади, попијте као чај.

Напомена: Чај од кукурузне свиле не препоручује се трудницама, јер може да дође до прераних контракција.

БОНУС ВИДЕО:

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".