Расхлађују се дахтањем, а када удишу само врео ваздух теже им је да спусте температуру. Баш као и људи, наши љубимци могу да добију опекотине од сунца.

Пси такође могу да доживе топлотни удар. Симптоми укључују задиханост, повраћање, малаксалост, укочен поглед или анксиозан израз, нереаговање на команде, топлу, суву кожу. Ако сумњате да ваш пас има топлотни удар, одмах га одведите код ветеринара.

Фото: Профимедиа

 

 

Вода

Обезбедите свом псу свежу, хладну воду. И водите рачуна да је увек има довољно. Када вашем љубимцу постане несносно вруће осетиће много већу жеђ. Трудите се да што чешће борави у хладу.

Расхладите шапе псу

Када пси шапама додирну врео асфалат не само да могу да се опеку, већ им додир с врелом површином може подићи телесну температуру и довести до прегревања.

Фото: Профимедиа

 

 

Шетајте га ујутро и увече

Ни псима, баш као ни људима не прија шетња у најтоплијем делу дана. Зато вашег љубимца шетајте ујутро и увече док сунце није јако.

Не остављајте пса у ауту

Температуре у аутомобилу за само неколико минута могу да порасту јако високе, зато никако не остављате пса у ауту чак и када је прозор мало отворен, преноси Курир.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".