У црвено-белом дресу играо је заједно са Дејаном Станковићем, Звонком Милојевићем, Дејаном Петковићем и Перицом Огњеновићем, освојио је дуплу круну и тако је своје име златним словима уписао међу шампионима.

Касније је био је и први помоћник тренера Звезде Владимира Петровића Пижона.

Причу о њему је пре неколико година објавила Фејсбук страница Црвенке, градића у ком је живео. У том граду је провео последње дане свог живота, сам и заборављен.

- Крајем шездесетих година прошлог века, тачније првог марта 1969. у Великој Гати (БиХ), рођен је дечак који ће на неки начин обележити једну декаду црвеначког и српског фудбала и јавног живота.

Никола Радмановић је човек великог шарма, духовит на терену и ван њега. Волео је сва задовољства живота, имао је укус за све што је лепо. Волео је људе, музику, друштво, кафану. Дружио се са највећим звездама домаће естраде и доводио их у Црвенку. Својом појавом заустављао је саобраћај и био је идол младих. Било где да седне у Црвенки, одмах би за његов сто стигло пиће или би га келнер упитао шта жели, јер то наручује човек за другим столом. Живео је Никола буран живот и као већина младих људи није размишљао о томе шта ће бити сутра.

Ако је Никола певао песму "Кафана је моја судбина", онда је певао истину. Кафана му то заиста и јесте. И као радно место и као други дом и као погибија која ће му однети и године и здравље и новац, до кога је држао као до лањског снега. Новац је трошио, делио, остављао по коцкарницама. Док су други играли да се скуће и зараде, Никола је играо за пороке - писало је у тексту на страници "Црвенка".

Радмановић је био актер велике победе Звезде над Партизаном од 2:1 у 100. вечитом дербију, одиграном пред 90.000 гледалаца на Маракани на Ђурђевдан 1995.

Један од ретких који га никад није забораио је садашњи тренер београдиских црвено-белих Дејан Станковић. Током интервјуа за портал "Мондо" 2019. године у коме је бирао својих идеалних Звездиних 11, Станковић није заборавио Радмановића.

 

 

- Лепа генерација. Уствари, две генерације. Та старија, када сам улазио у први тим. Митко Стојковски, Крупни, Аџа, Рамбо, Радман, Ђора, Милоје... То је за мене, знаш оно... ја сам био ’мали од палубе’. Слушао и упијао. Ипак су они били играчи са искуством. После тога, генерација у којој сам ја био протагониста. Дуда, покојни Буња, Перица, Панта, Јовичић, Његуш, покојни Цуне, Аца Кристић, Илке... И то је код мене лепо подељено на две етапе - рекао је, између осталог, Станковић.

 
Фудбалски клуб Црвена звезда је изразио најдубље саучешће породици Радмановић.

(Новости)

 

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".