U crveno-belom dresu igrao je zajedno sa Dejanom Stankovićem, Zvonkom Milojevićem, Dejanom Petkovićem i Pericom Ognjenovićem, osvojio je duplu krunu i tako je svoje ime zlatnim slovima upisao među šampionima.

Kasnije je bio je i prvi pomoćnik trenera Zvezde Vladimira Petrovića Pižona.

Priču o njemu je pre nekoliko godina objavila Fejsbuk stranica Crvenke, gradića u kom je živeo. U tom gradu je proveo poslednje dane svog života, sam i zaboravljen.

- Krajem šezdesetih godina prošlog veka, tačnije prvog marta 1969. u Velikoj Gati (BiH), rođen je dečak koji će na neki način obeležiti jednu dekadu crvenačkog i srpskog fudbala i javnog života.

Nikola Radmanović je čovek velikog šarma, duhovit na terenu i van njega. Voleo je sva zadovoljstva života, imao je ukus za sve što je lepo. Voleo je ljude, muziku, društvo, kafanu. Družio se sa najvećim zvezdama domaće estrade i dovodio ih u Crvenku. Svojom pojavom zaustavljao je saobraćaj i bio je idol mladih. Bilo gde da sedne u Crvenki, odmah bi za njegov sto stiglo piće ili bi ga kelner upitao šta želi, jer to naručuje čovek za drugim stolom. Živeo je Nikola buran život i kao većina mladih ljudi nije razmišljao o tome šta će biti sutra.

Ako je Nikola pevao pesmu "Kafana je moja sudbina", onda je pevao istinu. Kafana mu to zaista i jeste. I kao radno mesto i kao drugi dom i kao pogibija koja će mu odneti i godine i zdravlje i novac, do koga je držao kao do lanjskog snega. Novac je trošio, delio, ostavljao po kockarnicama. Dok su drugi igrali da se skuće i zarade, Nikola je igrao za poroke - pisalo je u tekstu na stranici "Crvenka".

Radmanović je bio akter velike pobede Zvezde nad Partizanom od 2:1 u 100. večitom derbiju, odigranom pred 90.000 gledalaca na Marakani na Đurđevdan 1995.

Jedan od retkih koji ga nikad nije zaboraio je sadašnji trener beogradiskih crveno-belih Dejan Stanković. Tokom intervjua za portal "Mondo" 2019. godine u kome je birao svojih idealnih Zvezdinih 11, Stanković nije zaboravio Radmanovića.

 

 

- Lepa generacija. Ustvari, dve generacije. Ta starija, kada sam ulazio u prvi tim. Mitko Stojkovski, Krupni, Adža, Rambo, Radman, Đora, Miloje... To je za mene, znaš ono... ja sam bio ’mali od palube’. Slušao i upijao. Ipak su oni bili igrači sa iskustvom. Posle toga, generacija u kojoj sam ja bio protagonista. Duda, pokojni Bunja, Perica, Panta, Jovičić, NJeguš, pokojni Cune, Aca Kristić, Ilke... I to je kod mene lepo podeljeno na dve etape - rekao je, između ostalog, Stanković.

 
Fudbalski klub Crvena zvezda je izrazio najdublje saučešće porodici Radmanović.

(Novosti)

 

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".