Бошко Дивљак (Бошко Бубамара) један је од ликова култне серије “Породично благо” који је свима остао у сећању. Ово, сада већ легендарно, остварење изнедрило је мноштво анегдота које се већ годинама уназад препричавају.

Бошко Дивљак звани Бубамара, кога је играо Љубиша Баровић био је врло специфичну и запажен иако је био споредна улога.

Наиме, он је лик који долази у суд након служења робије и оставља неколико пакета за које судије сумњају да су експлозивног садржаја и да је у питању одмазда човека ког су осудили неколико година раније.

Фото:Јутјуб принтскрин

 

Глумца од ове култне серије, тачније већ 20 година, нисмо имали прилике често да видимо, осим што је имао и мање улоге у филму ”Зона Замфирова” и серијама “Срећни људи”, “Стижу долари”, “Крај династије Обреновића”.

Љубиша је члан удружења драмских уметника. Првак је Шабачког позоришта, али је играо и у Лесковцу и Новом Саду. Као вођа и оснивач НДА “Весело мајмунче”, са својом школом глуме добијао награде као редитељ и писац.

Добитник је бројних позоришних признања:

– Две награде на фестивалима “Љубиша Јовановић”. Награда за најбољу мушку улогу за улоге: Ватрогасног капетана (“Ћелава певачица”) и Лигурио (“Мандрагола”).

– Четири награде за глуму на Фестивалима “Јоаким Вујић”: Награде за најбољег младог глумца за улогу Младића (“Туђа жена и муж под креветом”). Награда за најбољу мушку улогу за улоге: Ватрогасног капетана (“Ћелава певачица”), Лигурио (“Мандрагола”) и Розенкранц (“Розенкранц и Гилденстерн су мртви”).

– Награда Јежа на Данима комедије у Јагодини за најбољу мушку улогу Конобара (“Луда ноћ у хотелу Југославија”).

– На фестивалу дечјих представа у Убу – награде за: најбољи текст, најбољу представу и најбољу режију.

Фото: Јутјуб принтскрин

 

Оно што је увек било привлачно људима, а и данас је, његов изглед и одлична мимика лица. Љубиша данас има седу косу и скоро је па непрепознатљив. Занимљиво је то да Љубиша има подједнако славног сина у глумачким водама. У питању је Страхиња Баровић.

Фото: Принтскрин/Јутјуб/ Nedeljno Popodne

 

БОНУС ВИДЕО: 

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".