Стефан се после две деценије вратио да живи у Србију, са супругом Горицом Грозданић са којим је добио сина Николу. Пре Горице, Стефан је био у браку са прелепом челисткињом Ани Азнавуријан, који се врло брзо завршио. 

Стефан тренутно живи са породицом у Новом Саду. Овако је причао о браку и разводу са Ани: 

 

‒ Мој развод није пораз. Једноставно, морало је нешто да се промени. У браку свашта сазнаш о људима, о односима, о женама. И не жалим ни један секунд који сам провео у њему. Али када живот крене различитим путевима, и професионално и емотивно, боље је прекинути ‒ рекао је Стефан за ''Блиц жену''.

Стефан је шаљиво одговорио новинарима на питање шта је изгубио разводом: 

‒ Ступајући у брак са Ани добио сам супругу. Разводом сам је изгубио. Па добро, можда то и није тако једноставно. (смех) Али, то је иза мене, па сада гледам унапред. Чак бих рекао да од целог искуства нисам ништа изгубио, већ само добио. Али, наравно, то је доста лично ‒ изјавио је у интервјуу за ''Политику'' 2010. године.

Ани је прихватила развод. 
Без обзира на то што се о разводу доста писало, нико није знао прави разлог. Стефан је једном приликом открио за ''Недељник'':

‒ Одлазим из Италије у Америку 1997. године. Одлазим сам у двадесетој години на позив Дороти Делеј, која је једна од најпознатијих виолинских педагога на свету. У 22. години добио сам класу од десет ђака. Неколико година касније стигла је понуда за Универзитет у Илиноју па смо се тадашња жена и ја преселили. Ја сам склон претеривању у раду, као да сам тркачки коњ који је нервозан када нема трку. Претеривао сам у раду.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ani Aznavoorian (@curlyani1)

- Сваког петка прве године седао сам у авион и путовао из Чикага у Њујорк, а онда се недељом враћао кући где ме чекају студенти. И те прве године само један викенд био сам код куће и онда је уследио развод. Можда што нико од нас двоје није био код куће. И данас смо бивша жена и ја у добрим односима, али тај рад је узео данак. 

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Здравко Чолић - музички великан, миљеник свих генерација

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".