Stefan se posle dve decenije vratio da živi u Srbiju, sa suprugom Goricom Grozdanić sa kojim je dobio sina Nikolu. Pre Gorice, Stefan je bio u braku sa prelepom čelistkinjom Ani Aznavurijan, koji se vrlo brzo završio. 

Stefan trenutno živi sa porodicom u Novom Sadu. Ovako je pričao o braku i razvodu sa Ani: 

 

‒ Moj razvod nije poraz. Jednostavno, moralo je nešto da se promeni. U braku svašta saznaš o ljudima, o odnosima, o ženama. I ne žalim ni jedan sekund koji sam proveo u njemu. Ali kada život krene različitim putevima, i profesionalno i emotivno, bolje je prekinuti ‒ rekao je Stefan za ''Blic ženu''.

Stefan je šaljivo odgovorio novinarima na pitanje šta je izgubio razvodom: 

‒ Stupajući u brak sa Ani dobio sam suprugu. Razvodom sam je izgubio. Pa dobro, možda to i nije tako jednostavno. (smeh) Ali, to je iza mene, pa sada gledam unapred. Čak bih rekao da od celog iskustva nisam ništa izgubio, već samo dobio. Ali, naravno, to je dosta lično ‒ izjavio je u intervjuu za ''Politiku'' 2010. godine.

Ani je prihvatila razvod. 
Bez obzira na to što se o razvodu dosta pisalo, niko nije znao pravi razlog. Stefan je jednom prilikom otkrio za ''Nedeljnik'':

‒ Odlazim iz Italije u Ameriku 1997. godine. Odlazim sam u dvadesetoj godini na poziv Doroti Delej, koja je jedna od najpoznatijih violinskih pedagoga na svetu. U 22. godini dobio sam klasu od deset đaka. Nekoliko godina kasnije stigla je ponuda za Univerzitet u Ilinoju pa smo se tadašnja žena i ja preselili. Ja sam sklon preterivanju u radu, kao da sam trkački konj koji je nervozan kada nema trku. Preterivao sam u radu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ani Aznavoorian (@curlyani1)

- Svakog petka prve godine sedao sam u avion i putovao iz Čikaga u NJujork, a onda se nedeljom vraćao kući gde me čekaju studenti. I te prve godine samo jedan vikend bio sam kod kuće i onda je usledio razvod. Možda što niko od nas dvoje nije bio kod kuće. I danas smo bivša žena i ja u dobrim odnosima, ali taj rad je uzeo danak. 

BONUS GALERIJA: Zdravko Čolić - muzički velikan, miljenik svih generacija

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".