Певачица и њен супруг, познати тенисер Радмило Арменулић, имали су трзавице у браку, а у љубавном троуглу са службеницом ПТТ-а, Лепосавом Јанков, дошло је и до физичког обрачуна. Силвана је прељубнике пресрела, сударила се са аутомобилом у коме су они били и насрнула је на супарницу. Велику причу о тим бурним дешавањима и како је Силвана Арменулић бранила брак, можете да прочитате на ОВОМ линку у нашем претходном тексту, а сада следи наставак о суђењу после туче.

Два контрадикторна налаза лекара о повредама Лепосаве Јанков су били повод да њен адвокат Владимир Шешлија затражи мишљење лекарске комисије из Загреба или Љубљане. Постављало се питање да ли ће Окружни суд прихватити предлог за допуну истраге против певачице Силване Арменулић.

Несклад два лекарска налаза били су повод да се поново расправља о покретању кривичног поступка против интерпретаторке народне музике Силване Арменулић.

Фото: Архив Новости

 

 

Београдски адвокат Владимир Шешлија заступник Лепосаве Јанков, службенице из Београда, поднео је предлог Окружном суду за допуну истраге, јер је сматрао да је његова клијенткиња тешко повређена у физичком сукобу са познатом певачицом.

Истражни судија Окружног суда је обавестио странке да је Јавно тужилаштво одустало од кривичног гоњења Силване Арменулић, јер се сматра да се не ради ни о каквој телесној повреди. Ово одустајање, судија је образложио налазом двојице лекара Медицинског факултета. С друге стране, међутим, адвокат Шешлија поседовао је документ лекара примаријуса који је тврдио да су повреде Лепосаве Јанков тешке природе и са доживотним последицама!

Фото: Архив Новости

 

 

Туча

Према кривичној пријави Лепосаве Јанков, 1. марта 1971. године Силвана Арменулић ју је физички напала и нанела тешке повреде.

- Испред мог стана, у Улици маршала Толбухина 85, супруг Силване Арменулић Радмило и ја возили смо се колима кад је из споредне улице, у пуној брзини, на нас налетео њен "капри" - каже се  у кривичној пријави - Из кола је изашао Радмило, а то је искористила певачица, налетела на мене и нанела ми тешке повреде око врата.

Осим овог физичког напада према наводима кривичне пријаве, Силвана је Лепосави често претила телефоном и искористила је и штампу да је оптужи за повреду морала.

- Неки листови објавили су њену изјаву како сам ја прислушкивала њене телефонске разговоре и све то преносила Радмилу - говорила је Лепосава Јанков - Тако сам га наводно и освојила. Силвана је тиме повредила мој пословни морал и ја тражим њено извођење пред суд...

Силвана Арменулић, међутим, одбацивала је све оптужбе Лепосаве Јанков.

- Не тврдим да је не бих ишамарала да сам после судара могла до ње да дођем. Зато о нападу на њу нема ни говора. Све је измислила... - бранила се Силвана.

Фото: Архив Новости

 

 

Налази

Истог дана кад је наводно била нападнута, Лепосава Јанков се обратила примаријус др Димчету Кепеском, специјалисти за ортопедску хирургију и трауматологију болнице др " Драгиша Мишовић"

Др Кепевски у свом налазу је тврдио да је Лепосава Јанков тешко повређена на вратном делу и да јој је неопходно лечење на око шест месеци. 

- Повредa вратног дела кичме је тешка телесна повреда - закључује свој налаз др Кепески. 

 У току истражног поступка, међутим, саслушано је мишљење професора  др Бранка Радуловића и професора др Русомира Ђорђевића.

- Повреда неких делова врата коју је задобила Лепосава Јанков представљају лаку телесну повреду - дали су своје мишљење истакнути професори.

Користећи овај несклад ове контрадикторне изјаве лекара адвокат Владимир Шешлија тражио је допуну истраге. 

- Чуди ме чињеница да су истражни судија и тужилац одустали од гоњена с обзиром на потпуно различите лекарске налазе - рекао је Шешлија - Једино решење о оваквој ситуацији према мом мишљењу је да правосудни органи затраже лекарски налаз од неке друге комисије рецимо из Загреба или Љубљане. Не сумњам у лекарску етику двојице професора, али немам разлога да сумњам ни у морал примаријуса др Кепеског. 

* Нпортал.рс због вас даје нови живот текстовима из највеће новинске архиве на овим просторима, штампарије Борбе, а овај чланак је изашао у Večernjim nовостима 27. decembra 1971. године *

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".