Pevačica i njen suprug, poznati teniser Radmilo Armenulić, imali su trzavice u braku, a u ljubavnom trouglu sa službenicom PTT-a, Leposavom Jankov, došlo je i do fizičkog obračuna. Silvana je preljubnike presrela, sudarila se sa automobilom u kome su oni bili i nasrnula je na suparnicu. Veliku priču o tim burnim dešavanjima i kako je Silvana Armenulić branila brak, možete da pročitate na OVOM linku u našem prethodnom tekstu, a sada sledi nastavak o suđenju posle tuče.

Dva kontradiktorna nalaza lekara o povredama Leposave Jankov su bili povod da njen advokat Vladimir Šešlija zatraži mišljenje lekarske komisije iz Zagreba ili LJubljane. Postavljalo se pitanje da li će Okružni sud prihvatiti predlog za dopunu istrage protiv pevačice Silvane Armenulić.

Nesklad dva lekarska nalaza bili su povod da se ponovo raspravlja o pokretanju krivičnog postupka protiv interpretatorke narodne muzike Silvane Armenulić.

Foto: Arhiv Novosti

 

 

Beogradski advokat Vladimir Šešlija zastupnik Leposave Jankov, službenice iz Beograda, podneo je predlog Okružnom sudu za dopunu istrage, jer je smatrao da je njegova klijentkinja teško povređena u fizičkom sukobu sa poznatom pevačicom.

Istražni sudija Okružnog suda je obavestio stranke da je Javno tužilaštvo odustalo od krivičnog gonjenja Silvane Armenulić, jer se smatra da se ne radi ni o kakvoj telesnoj povredi. Ovo odustajanje, sudija je obrazložio nalazom dvojice lekara Medicinskog fakulteta. S druge strane, međutim, advokat Šešlija posedovao je dokument lekara primarijusa koji je tvrdio da su povrede Leposave Jankov teške prirode i sa doživotnim posledicama!

Foto: Arhiv Novosti

 

 

Tuča

Prema krivičnoj prijavi Leposave Jankov, 1. marta 1971. godine Silvana Armenulić ju je fizički napala i nanela teške povrede.

- Ispred mog stana, u Ulici maršala Tolbuhina 85, suprug Silvane Armenulić Radmilo i ja vozili smo se kolima kad je iz sporedne ulice, u punoj brzini, na nas naleteo njen "kapri" - kaže se  u krivičnoj prijavi - Iz kola je izašao Radmilo, a to je iskoristila pevačica, naletela na mene i nanela mi teške povrede oko vrata.

Osim ovog fizičkog napada prema navodima krivične prijave, Silvana je Leposavi često pretila telefonom i iskoristila je i štampu da je optuži za povredu morala.

- Neki listovi objavili su njenu izjavu kako sam ja prisluškivala njene telefonske razgovore i sve to prenosila Radmilu - govorila je Leposava Jankov - Tako sam ga navodno i osvojila. Silvana je time povredila moj poslovni moral i ja tražim njeno izvođenje pred sud...

Silvana Armenulić, međutim, odbacivala je sve optužbe Leposave Jankov.

- Ne tvrdim da je ne bih išamarala da sam posle sudara mogla do nje da dođem. Zato o napadu na nju nema ni govora. Sve je izmislila... - branila se Silvana.

Foto: Arhiv Novosti

 

 

Nalazi

Istog dana kad je navodno bila napadnuta, Leposava Jankov se obratila primarijus dr Dimčetu Kepeskom, specijalisti za ortopedsku hirurgiju i traumatologiju bolnice dr " Dragiša Mišović"

Dr Kepevski u svom nalazu je tvrdio da je Leposava Jankov teško povređena na vratnom delu i da joj je neophodno lečenje na oko šest meseci. 

- Povreda vratnog dela kičme je teška telesna povreda - zaključuje svoj nalaz dr Kepeski. 

 U toku istražnog postupka, međutim, saslušano je mišljenje profesora  dr Branka Radulovića i profesora dr Rusomira Đorđevića.

- Povreda nekih delova vrata koju je zadobila Leposava Jankov predstavljaju laku telesnu povredu - dali su svoje mišljenje istaknuti profesori.

Koristeći ovaj nesklad ove kontradiktorne izjave lekara advokat Vladimir Šešlija tražio je dopunu istrage. 

- Čudi me činjenica da su istražni sudija i tužilac odustali od gonjena s obzirom na potpuno različite lekarske nalaze - rekao je Šešlija - Jedino rešenje o ovakvoj situaciji prema mom mišljenju je da pravosudni organi zatraže lekarski nalaz od neke druge komisije recimo iz Zagreba ili LJubljane. Ne sumnjam u lekarsku etiku dvojice profesora, ali nemam razloga da sumnjam ni u moral primarijusa dr Kepeskog. 

* Nportal.rs zbog vas daje novi život tekstovima iz najveće novinske arhive na ovim prostorima, štamparije Borbe, a ovaj članak je izašao u Večernjim novostima 27. decembra 1971. godine *

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".