ШПАНСКА Цивилна гарда ухапсила је две особе повезане са убиством држављанина Србије Бранислава Н. (44) и рањанавњем држављанина БиХ (41), на паркингу у близини бране Рулес код Гранаде, пренсои портал Идеал.ес.

Како додају, истражитељи трагају за још четири особе, које су, како се сумња, у четвртак око 19 сати учествовале у обрачуну две банде нарко-дилера.

- Криминални профил покојника и начин на који је убијен наводе на сумњу да је оно што се догодило у четвртак у близини бране Рулес, у општини Оргива, повезано са трговином дрогом. Није познато да ли је реч о обрачуну или крађи дроге између ривалских банди. На месту где се убиство догодило, у четвртак око 19 сати окупило се око осам људи, подељених у две банде, по четворица у свакој - наводи портал Идеал, позивајући се на изворе из истраге.

Како даље наводе, након испаљених хитаца, који су усмртили Бранислава Н. и држављанина Босне и Херцеговине, остали умешани су се разбежали различитим возилима.

- Убијени и рањени су из исте банде, а двојица њихових сарадника су по напуштању лица места позвала Хитну помоћ. Полиција их је тако и лоцирала и ставила им лисице - наводи овај шпански портал.

Припадници Цивилне гарде, како додају, на месту пуцњаве пронашли су два аутомобила, за које се сумња да су их користили мушкарци за којима се трага.

Фото: АП/Emilio Morenatti

 

 

- Један од њих је "пежо 607" из 2004. године, који је крајем прошле године или у првим месецима 2022. године продат француској компанији за продају половних аутомобила са седиштем у Мадриду. Други је "волксваген". Истражитељи су ова два возила узели ДНК трагове, као и отиске прстију, који је можда довести до осумњичених - објашњавају извори тамошњих медија.

Такође, истражитељи чекају да се рањени држављанин Босне опорави у болници, како би могао да изјаву, јер је он практично очевидац и сведок убиства. - Међутим, очекује се да он не буде сарадљив са истражитељима. Углавном, у таквим случајевима, актери ништа не говоре и не сарађују с истражним органима, јер међу припадницима ових нарко-банди влада завет ћутања - објашњавају извори.

(Новости)

БОНУС ВИДЕО

 

 
 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".