ŠPANSKA Civilna garda uhapsila je dve osobe povezane sa ubistvom državljanina Srbije Branislava N. (44) i ranjanavnjem državljanina BiH (41), na parkingu u blizini brane Rules kod Granade, prensoi portal Ideal.es.

Kako dodaju, istražitelji tragaju za još četiri osobe, koje su, kako se sumnja, u četvrtak oko 19 sati učestvovale u obračunu dve bande narko-dilera.

- Kriminalni profil pokojnika i način na koji je ubijen navode na sumnju da je ono što se dogodilo u četvrtak u blizini brane Rules, u opštini Orgiva, povezano sa trgovinom drogom. Nije poznato da li je reč o obračunu ili krađi droge između rivalskih bandi. Na mestu gde se ubistvo dogodilo, u četvrtak oko 19 sati okupilo se oko osam ljudi, podeljenih u dve bande, po četvorica u svakoj - navodi portal Ideal, pozivajući se na izvore iz istrage.

Kako dalje navode, nakon ispaljenih hitaca, koji su usmrtili Branislava N. i državljanina Bosne i Hercegovine, ostali umešani su se razbežali različitim vozilima.

- Ubijeni i ranjeni su iz iste bande, a dvojica njihovih saradnika su po napuštanju lica mesta pozvala Hitnu pomoć. Policija ih je tako i locirala i stavila im lisice - navodi ovaj španski portal.

Pripadnici Civilne garde, kako dodaju, na mestu pucnjave pronašli su dva automobila, za koje se sumnja da su ih koristili muškarci za kojima se traga.

Foto: AP/Emilio Morenatti

 

 

- Jedan od njih je "pežo 607" iz 2004. godine, koji je krajem prošle godine ili u prvim mesecima 2022. godine prodat francuskoj kompaniji za prodaju polovnih automobila sa sedištem u Madridu. Drugi je "volksvagen". Istražitelji su ova dva vozila uzeli DNK tragove, kao i otiske prstiju, koji je možda dovesti do osumnjičenih - objašnjavaju izvori tamošnjih medija.

Takođe, istražitelji čekaju da se ranjeni državljanin Bosne oporavi u bolnici, kako bi mogao da izjavu, jer je on praktično očevidac i svedok ubistva. - Međutim, očekuje se da on ne bude saradljiv sa istražiteljima. Uglavnom, u takvim slučajevima, akteri ništa ne govore i ne sarađuju s istražnim organima, jer među pripadnicima ovih narko-bandi vlada zavet ćutanja - objašnjavaju izvori.

(Novosti)

BONUS VIDEO

 

 
 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".