Абазовић је рекао да начелно подржава став Председништва Демократске Црне Горе, које је позвало скупштину да не разматра евентуалне иницијативе о скраћењу мандата пре него се изаберу четири члана Судског савета и макар један судија Уставног суда.

- Хајде да сви, пошто морамо да имамо шири консензус око деблокаде правосуђа, Уставног суда, правосуђа... Хајде да сви дамо допринос томе и кажемо: ''Добро идемо на нове изборе, владу, реконструкцију или неки други модел''. Али пре тога да одрадимо заједнички посао. Ако колеге из Демократа, ако сам добро интерпретирао саопштење, ако је то неки пут... спреман сам да поднесем оставку - рекао је Абазовић за ТВ "Вијести".

Фото: принтскрин Инстаграм/@buducnostsrbijeav

 

На питање уредника емисије да ли је време да диригентску палицу препусти неком другом, Абазовић је рекао да оно што је влада предлагала функционише.

- Црна Гора је у многоме другачија од 30. августа 2020. године и сви процеси који су се десили нису се десили на штету Црне Горе. То је била наша обавеза. Понекад се осећамо усамљено у одбрани грађанске Црне Горе, то се манифестује често, али најважније је да процес траје и то више нико не може зауставити - рекао је Абазовић.

 

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".