Пире кромпир у ресторанима се веома разликује од домаћег, а не ради се само о томе како је сервиран и што нема ниједну грудвицу.


Обично садржи и неки тајни састојак који вам професионални кувари никада не би открили, а који му даје „шмек“…

Фото: Профимедиа

 

На друштвеној мрежи ТикТок наићи ћете на прегршт савета о томе како да припремите јаја, месо, пицу и нека од најпростијих јела, међу којима је и пире кромпир.

„Фуд блогерка“ Елена Голутсова, победница једног кулинарског такмичења у Русији, поделила је један од својих трикова за јело без премца. Ову тајну знају само професионалци, али не очекујте да би вам је открили.

Фото: Профимедиа

 

Да би пире био кремаст попут маслаца, неопходно је осушити кромпир након кувања, а затим га притиснути кроз сито. На овај начин ће јело бити још компактније. Након тога, потребно је додати не хладно (као што сви обично раде), већ вруће кувано млеко и умутити смесу. Можете то да урадите миксером, ручно или у блендеру. Мућење ће јело „обогатити“ ваздухом, што ће га учинити ваздушастијим и „лакшим“.

Осим тога, на овај начин ће пире постати за неколико нијанси светлији од оног који није био умућен. Још једна тајна искусне куварице је да растопи путер пре него што га дода у кромпир.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".