У СРБИЈИ ће током јутра бити облачно са кишом, пре подне очекује се престанак падавина на северу, после подне у централним, а увече и у осталим крајевима.

Републички хидрометеоролошки завод наводи да се више падавина очекује ујутру и пре подне на југоистоку и истоку земље где су могући и пљускови са грмљавином.

Фото: принтскрин РХМЗ

 

 

РХМЗ упозорава и на велику количину падавина на југу и истоку Србије у првом делу дана где се локално очекује количина падавина већа од 30 мм за 12 х. После подне слабљење интензитета, а увече и престанак кише.

Фото: принтскрин РХМЗ

 

 

Такође, на Сави код Сремске Митровице и Шапца водостаји ће се наредних дана кретати око и нешто испод ниских пловидбених нивоа.

Због онилних падавина и временских непогода, наранџасти метеоаларм данас је упаљен у југоисточној Србији и на Косову и Метохији.

Данас ће најнижа температура бити од 14 до 18, а највиша од 19 до 26 степени, ветар слаб и умерен, повремено и јак северни и северозападни, после подне у слабљењу.

Фото: принтскрин РХМЗ

 

 

На притокама Белог Тимока и горњег тока Јужне Мораве могући су нагли порасти водостаја 8. и 9. и током 9. јула, без изливања.

(Новости)

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".