Књижевница Ведрана Рудан, позната по својим јасним, оштрим и критичким ставовима, ретко прича и пише о свом приватном животу, ретко када позива у свој дом.

Списатељица воли мир, стога се својевремено када се одлучивала да промени некретнину, уместо стана одлучила за кућу на највишем делу Ријеке, коју је будући да је стара око 400 година из темеља реновирала, а за телевизијску екипу Тање Петернек у емисији "ТВ лица као сав нормалан свет" испричала је како је текао читав тај епилог.

- Прекрасан стан за нас сам нашла, међутим када сам мужу споменула да има кристална врата која одвајају дневни боравак од кухиње, одговорио ми је да не жели ни да га погледа. Казао је: "Ми ћемо се уселити и онда ћеш ти након месец дана пожелети малу стару кућу, е па ја сам ти управо то нашао, почела је причу књижевница.

- Ова наша кућа има можда чак и 400 година то је споменик нулте категорије. Када сам видела ту рушевину, згрозила сам се, али ми се и свидела. Муж ми је тада рекао: "Добро, ми ћемо то платити али немој кад запнеш с мајсторима да ме питаш било шта, не желим да их гледам". И до дана данашњег је тако остало, ми стално нешто радимо као и сви који имају кућу, али када мајстор дође на врата мој муж оде у кафић, кроз смех је испричала Ведрана.

Све око куће осмислилиа је сама, организовала просторије, окачила слике, уредила степениште и башту.

Оно што је веома интересантно, на комоди поред породичне фотографије, стоји шоља са ликом Јосипа Броза Тита, а на зиду, поред многих портрета налази се и чувена Мерилин Монро.

ФОТО ГАЛЕРИЈА: Дом Ведране Рудан

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".