Певачица се објавила на Инстаграму да су се она и Душко договорили да њој припадне старатељство над ћекама, а и да су распоредили заједничку имовину.

"Душко и ја смо се договорили да споразумно окончамо наш брак после 14 година. Нажалост, Душко не види више себе као део наше породице. Техничко правне ствари ће бити споразумно решене у наредном периоду. У овом тешком периоду за нашу породицу и децу, нећу да молим за разумевање медија јер је то узалудно. Од јавности не очекујем ни људскост ни разумевање, само ликовање и испирање уста нашим животом што је нешто на шта сам навикла... па навалили. Преживела сам све па ћу и ово. Живот иде даље. Како бих спречила нетачне натписе, сва брачна имовина преписана је на нашу децу, старатељство над нашом децом припада мени. Било каква написана лаж резултираће тужбом као и до сада. Нећу се више оглашавати овим путем", написала је Карлеуша.

Фото: М.В:/АТА имагес

 

То би било то. Као што је рекла, живот иде даље. Наставиће га са ћеркама у кући коју је управо реновирала. У интервјуу искрено је причала о свему.

- Ова кућа и медитерански врт поседују нешто што сам тражила читавог живота, а то су савршена енергија и апсолутни мир. Поглед на Кошутњак је нестваран и просто лековит. Звукови града се не чују, имате утисак да сте на мору јер ту је чак и мирис смоле који допире са наших старих борова. Најлепши део куће је огромна тераса која гледа на врт, базен и залазак сунца. Трудила сам се да све буде у пастелним, умирујућим тоновима. Има доста елемената од дрвета и мермера. Мени је проток енергије врло битан и све радим по осећају, па је то био случај и са опремањем животног простора. Изузетно осећам када неки зид, боја или елемент прекидају проток енергије и светла, па се руководим искључиво тиме. Мене помодарске ствари не интересују. Кућа се прави према оном ко у њој треба да живи и буде срећан. Овде ко год уђе осети мир, спокој и лепу енергију. Ето, тај стил преовладава.

У вили има довољно простора да сваки члан породице може да направи свој мали свет. Карлуша је открила који део је њој јако битан.

- Да, кућа је огромна и свако има свој спрат. Тек сам недавно избројала да имамо десет купатила јер у већину и не улазим. Моја оаза је специјално пројектован гардеробер од 250 квадрата, који поседује и сауну, купатило, део за одмарање, вешерницу, стан за запослене. По мојим жељама и нацртима направила сам део који је мени битан и због посла и због личне сатисфакције. Простор има адекватно светло, огледала, паметно и функционално осмишљено одлагање мојих петсто пари ципела, ташни, гардеробе...

- Да би људи схватили колико је озбиљно тешко имати организован гардеробер ове величине и капацитета, рећи ћу да једна жена ради само као гардероберка. Она мора да зна начин на који се шта качи, где и са чим, мора да разликује брендове, сезоне и винтиџ ствари од посебне вредности. Велики сам колекционар високе моде и дизајнерских комада, а пошто све то сакупљам скоро тридесет година, јасно је да је реч о озбиљној колекцији која ми значи.

- Омиљени део ми је дневни боравак, али и летња кућа у врту. Верујемо да сте једва дочекали топле дане да уживате на базену...

- Овде је предивно и лети и зими. Обожавам биљке и природу, стално сређујем нешто са баштованом. Имам најлепшу пампас-траву, борове, руже, лаванду... Базен најмање користим, искрено.

Проговорила је о дестинацијама које ће обићи ово лето.

- Ми идемо на разне дестинације целе године и не постоји период који бих могла да издвојим за одмарање. Таквим се послом бавим да немам одређени годишњи одмор. Радим кад хоћу, одмарам се кад хоћу. Тренутно сам у фази финалног рада на албуму и мучим се заједно са продуцентом и тимом да коначно угледа светлост дана. Свакако ћемо овог лета скокнути до Турске и Италије.
 

Фото: АТА имагес

 

 

У слободно време Јелена Карлеуша има занимљив хоби.

- Кад не радим у студију и немам наступе, волим да се бавим фотографијом. Посебно ми се свиђа фотографисање природе и животиња.

На своје ћерке је изузетно поносна, а дотакла се и њихове школе.

- Моја деца су одлични ученици, Душков и мој највећи понос. Иду у приватне школе и имају афинитете који се стално мењају. Атина похађа британску школу, где постоји добар програм који помаже младим људима да се усмере. Обе су веома интелигентне и лепо васпитане, што је мени изузетно битно. Све иде из куће која је ипак главни темељ за будућност.

- Оне су невероватан микс Душка и мене, моје Дивне, његове сестре... И по карактеру и по физиономији.

Фото: АТА имагес

 

Постављало се питање да ли ће ова година бити прекретница за Карлеушу.

- Дан Д биће излазак новог албума и тада очекујем смак света! (смех)

- Албум ће се звати Алфа, а питање када ће изаћи вероватно је најпопуларније на друштвеним мрежама. На то сам буквално алергична, у студију сам због психолошког притиска имала гушење.

Она увек помера границе.

- Мени је то после оволико дуге каријере сасвим нормална ствар. Али мислим да најбоље од мене тек следи. Још нисам остварила оно што сам себи обећала - да моје песме буду планетарно слушане, ван граница нашег говорног подручја. Када је реч о модном изразу, ту сам већ одавно успела да направим име на глобалном нивоу, што ће ми помоћи са новим албумом.

У јуну, на Видовдан је прославила 14 година брака, а осврнула се и на то како је он утицао на њу.

Фото: АТА имагес

 

- Сматрам да сам постала мудрија, мирнија и срећнија. Мене је живот много шибао и није имао милости. Наша породица прошла је кроз успоне, падове, трагедије, нападе разних врста. У међувремену моја мајка је умрла, деца су се родила и порасла, Душко је завршио каријеру и започео нову, а ја и даље жонглирам да испуним свачија очекивања.
Жена је стуб и кичма сваке породице, рекли сте не тако давно.

- Борила сам се. Имам јаку кичму. Нисам неко ко диже руке и одустаје. Нисам ни од оних који се мире са неуспехом. То је најбоља карактерна особина, али уједно и проклетство.

- Нажалост, у дугом браку мора да постоји пуно компромиса и да се та женска кичма пуно савија и када не жели.

Суочава се и са највећим изазовом.

- Време је мој највећи изазов. Највећи луксуз и највеће богатство. Борба с временом. Ништа ми није теже од тога.

За 15 година себе види као...

- Ако будем жива и ако све буде ишло по плану, видим себе као срећну жену. Борићу се за то.

(Hello)

БОНУС ВИДЕО:

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".