Ерик Рајнхард, државни тужилац Илиноиса, изјавио је да ће се, ако буде проглашен кривим осумњичени Роберт Е. Кримо (21) суочити са максималном казном доживотног затвора без могућности условног отпуста.

Тужилац је изјавио да ће тражити да Кримо који је ухапшен у понедељак пошто се предао полицији, остане у притвору без могућности полагања кауције.

Кримо, оптужени за напад на прослави Дана независности у предграђу Чикага легално је купио оружје, испалио више од 70 метака и обукао се у женску одећу да би после могао да се сакрије међу окупљене грађане, саопштили су у уторак локални званичници, преноси Глас Америке.

Полиција је саопштила да се број жртава повећао на седам, пошто је једна од хоспитализованих жртва преминула у болници. Више од 30 људи повређено је у пуцњави током параде поводом Дана независности у предграђу Чикага Хајленд парк у понедељак.

Полиција је саопштила да је Кримо неколико недеља планирао напад и да још није познат мотив за насумичну пуцњаву у претежно јеврејском предграђу, али да нема доказа да постоји расни или антисемтиски повод.

Кримо је имао препознатљиве тетоваже на лицу и носио је женску одећу да би сакрио идентитет, рекао је у уторак новинарима Крис Ковели, портпарол канцеларије шерифа за округ Лејк.

"Уклопио се са свима док су бежали, као да је и он невини посматрач", рекао је Ковели. Осумњичени је побегао у мајчину кућу и касније позајмио њен аутомобил.

За напад је користио пушку високог калибра, сличну полуаутоматској АР-15, коју је оставио пре него што је побегао, навели су званичници. Додали су да је сличну пушку имао у мајчином аутомобилу, који је возио када га је полиција ухватила, а имао је и друго оружје које је све купљено легално.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".