Ubica je identifikovan kao Robert Krimo Treći, dvadestdvogodišnji reper, poznatiji kao "Probuđeni reper". Na njegovoj Spotifaj kanalu ima nešto više od 16.000 slušalaca mesečno.

Na društvenim mrežama se vodi polemika o tome da li je reper najavljivao ovakav masakr, a povod za ovo su njegovi spotovi koji su se sada našli u centr pažnje.

Naime, spot koji je Krimo prošle jeseni postavio na internet prikazuje ilustrovanog njega kako puca u ljude. Uznemirujuće ilustracije koje je objavljivao Krimo, na Tviteru je objavila novinarka USA Todaya Monik O. Madan. Među njima je i ilustracija osobe koja leži u krvi nakon obračuna s policijom.

 

 

Pored ovog, pojavio se i snimak kako Krimo baca metke na pod učionice dok nosio šlem. To je najgledaniji video na reperovom Jutjub kanalu. U ovom Mnogi su ovaj snimak shvatili kao šalu na račun serije pucnjava po školama u SAD.  U ovom snimku, on se nalazi u učionici, a pesma ima naglu promenu ritma. U jednom trenutku mirno sedi i peva u učionici, a sve se menja kada zavuče ruku u ranac. U tom trenutku ekran postaje crn i dolazi do potpune promene. U pozadini se čuje manijakalnim smeh, a u učionici je nered.

Krimo na glavi ima šlem dok ispušta metke na pod učionice. 

 

 

U jednoj od svojih pesama, on peva o tome kako će njegovi postupci biti hrabri jer zna šta radi.

Kako se navodi, Krimo je imao dva kanala na Youtube, ali su oba izbrisana zbog „kršenja smernica zajednice“.

Otac političar

Kako pišu mediji, njegov otac Robert Stariji je vlasnik lokalne radnje koja prodaje delikatese i bivši kandidat za gradonačelnika. Naime, prema pisanju američkih medija, Robert Stariji se 2019. godine kandidovao za gradonačelnika Hajlend parka. 

Foto: Printskrin/Fejsbuk/Bob Crimo

 

Pojavila se slika koja pokazuje Krima obučenog kao lika iz crtanog filma "Gde je Valdo?" na političkom skupu bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa 2020 godine. Takođe, pojavila se i fotografija koja prikazuje osumnjičenog za višestruko ubistvo umotanog u zastavu Donalda Trampa. 

Prema informacijama koje stižu iz FBI, Krimo ima tetovaže koje prikazuju četiri oznake sa linijom kroz njih na desnom obrazu, broj 47, crvene ruže i zeleno lišće na vratu i kurzivno pismo iznad leve obrve koje glasi: 'Probudi se.', kakvo je i njegovo umetničko ime. 

IMDb stranica o osumnjičenom opisuje ga kao „repera, pevača, tekstopisca, glumca i reditelja iz Čikaga“.

Podsetimo, on je uhapšen nakon višesatne potrage u kojoj su učestvovale lokalne, lokalne i savezne vlasti.

 

 

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".