Потпуно је у реду ако желите да пол вашег детета остане тајна до рођења. Шта год одлучили је правилно, али постоји неколико предности да пол детета откријете већ за време трудноће.

Свакако, најсигурнија и најпризнатија метода за откривање пола детета јесте ултразвук у другом триместру трудноће. Уколико ваша беба није скупила ноге, пол детета ћете сазнати око 20. недеље трудноће, можда чак и мало раније.

Фото: Профимедиа

 

 

Али чекати 20 недеља на вест може бити предуго за нестрпљиву маму. Ако сте једна од њих, за вас смо прикупили неке од забавних народних веровања помоћу којих се некад откривао пол детета. Иако се ове приче већ дуго преносе с колена на колено, имајте на уму да нису научно доказане. За неке од њих сте вероватно већ чули, а можда их и пробали. Мало забаве у овом периоду ишчекивања није на одмет.

15 народних веровања које могу помоћи у утврђивању пола бебе

Јутарња мучнина

Сигурно сте чули за јутарње мучнине које се јављају у првом триместру, а нажалост не јављају се само ујутру. Ако имате јаку мучнину од почетка трудноће, која се наставља и у другом триместру, можете очекивати девојчицу.

Положај стомака

Старо правило каже да жена која високо носи стомак, очекује девојчицу. Жена која има стомак ниже, наводно очекује дечака.

Облик стомака

Нисте сигурни да ли вам је стомак висок или низак? Погледајте његов облик. Ако изгледа попут лопте испод мајице, то може указивати на мушко дете. Шири стомак упућује на женско дете.

Изглед коже

"Девојчице украду мами лепоту", то је израз који се највише види на твојој кожи. Акне и масна кожа значе да очекујете девојчицу. Чиста кожа и труднички сјај наговештавају дечака.

Линеа негра (такође линеа нигра)

Линеа негра је израз за тамнију линију која се трудницама појави на стомаку и иде од пубичне кости вертикално према горе. Ако се ваша линија завршава код пупка, носите девојчицу. Ако се линија наставља до ребара и груди, носите дечака.

Време зачећа

Многа веровања повезују месец и годишње доба са полом детета. Ако затрудните у непарним месецима, значи да имате већу могућност за дечака, а у парним за девојчицу.

Тест са прстеном

За овај савет вам је потребан прстен који је окачен на конац. Држите конац изнад свог стомака тако да прстен виси испред њега, али га не додирује. Ако прстен кружи, вероватно очекујете девојчицу, ако се помера напред и назад, очекујете дечака.

Очеви

Да ли се ваш партнер мало удебљао откако сте затруднели? Онда очекујете девојчицу.

Фото: Илустрација

 

 

Жеља за храном

Познато је да будуће мајке у трудноћи воле необичне комбинације хране. Уколико имате жељу за слатком храном, очекујете девојчицу. Слана и зачињена храна упућују на дечака.

Промене расположења

Промене расположења у трудноћи нису изненађујуће због хормонских промена. Али већа и дужа колебања могу ти рећи да очекујеш девојчицу.

Величина груди

Иако се груди повећају код сваке труднице, изразито повећане могле би алудирати да ћете добити сина.

Откуцаји срца

Приче бака говоре да и откуцаји срца бебе могу одати пол. Откуцаји срца изнад 140 откуцаја у минути упућује да ћете добити нестрпљиву девојчицу, док спорији пулс испод 140 откуцаја у минути сугерише да ће бити миран дечак.

Експеримент са содом бикарбоном

Овај тест, који вам са 80% тачности може показати пол ваше бебе, можете направити код куће са содом бикарбоном и својим урином. Оба састојка спојите у посудици и посматрајте. Ако раствор почне пенити, носите дечака, ако се ништа не догоди, онда је девојчица.

Боја брадавица

Дојке у трудноћи пролазе кроз неколико промена. Осим повећања и веће осетљивости, и брадавице могу постати тамније боје. Та промена сугерише да ћете имати дечака.

Положај спавања

Свака трудница има свој омиљени положај за спавање у коме се најбоље осећа. Обратите пажњу током следећег одмора - ако више волите бити на левом боку, носите дечака, а ако више волите бити на десном, носите девојчицу.

Можете испробати један или све од ових начина и затим упоредити резултате. Али не заборавите да су то само бапске приче које вам не гарантују тачан пол детета. Како бисте били добро припремљени на своју трудноћу, за потврду пола детета се обратите гинекологу.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".