Оружане снаге Руске Федерације потврдила је данас ликвидацију страних плаћеника из Грузије и европских земаља код Лисичанска.


Према речима портпарола руског министарства одбране Игора Конашенкова на брифингу за новинаре, руска војска је ликвидирала до сада 14 страних плаћеника у области Лисичанск, преноси агенција Интерфакс.

- 26. јуна, током борби на три километра од рафинерије нафте Лисичанск у Луганској Народној Републици (ЛНР), руске јединице су уништиле две диверзантско-извиђачке групе плаћеника, укупно 14 екстремиста", рекао је Конашенков и прецизирао да је прва група била ''међународна'' састављена од држављана разних европских земаља, а у другој групи су били само плаћеници из Грузије, припадници "озлоглашене грузијске легије".

Конашенков тврди да се у овим "бандитским формацијама боре углавном криминалци".

Он је рекао и да су уништени грузијски милитанти били умешани у "брутална мучења и убиства руских војника у близини Кијева у марту ове године".

Конашенков је упозорио да руско министарство одбране има информације о сваком плаћенику који је умешан, како је рекао, у злостављање и убиство руских војника.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Северодоњецк - град који више не постоји

 

БОНУС ВИДЕО:

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".