Након што је полиција у Горњем Милановцу у петак ухапсила мештанина (58) због сумње да је две године сексуално злостављао девојчицу (13), испливали су ужасни детаљи овог случаја, који је запрепастио и најискусније инспекторе.

Како се већ писало, да ствар буде гора, мајка несрећне девојчице не само да је знала шта осумњичени ради њеном детету, него је то и одобравала, али и на све могуће начине покушавала да заташка све и отежа истрагу полиције и тужилаштвач.

Ометала истрагу

– Мајка није предузела ништа да заштити малолетну ћерку. Напротив! Чинило се да она жели да заштити осумњиченог. Негирала је да мушкарац има односе с девојчицом, и то од њене једанаесте године, а наговарала је и дете да лаже истражитеље како се ништа лоше и недозвољено није догодило. Такође, мајка је одбијала и да дозволи да њену ћерку прегледа гинеколог – каже извор.

Сумња се да је мајка опструисала поступак из материјалних интереса, јер је наводно од злостављача добијала новац.

– Породица жртве живи у лошим материјалним условима. Педофил је, како је то показала истрага, плаћао мајчино ћутање. Нису то биле неке велике суме, али он је практично издржавао мајку, а за узврат јој је злостављао ћерку – каже извор и додаје да се мајка и злостављач познају још из школских дана.

Фото: Нпортал

 

– Осумњичени је мајци давао паре за храну, цигерете, за одећу, куповао је зимницу, огрев, плаћао рачуне. Возио је где треба и довозио, куповао је њеној деци књиге, патике, плаћао им екскурзије… Она се практично издржавала од сексуалне експлоатације детета, јер нема примања, није нигде запослена. Мајка је пред истражитељима бранила злостављача јер јој је он био једини извор прихода – каже извор и додаје да је полиција због ове компликоване ситуације морала месецима да прати осумњиченог како би прикупили довољно ваљаних материјалних доказа.

– Он је био на мерама шест месеци. Рађене су ДНК анализе, разна вештачања и када је прикупљено довољно материјала, он је ухапшен и одређен му је притвор, а у тужилаштву, суочен с прикупљеним доказима, све је признао – додаје извор.

Крао нафту и ивичњаке

За сада је кривична пријава поднета само против мушкарца, а да ли ће и против жртвине мајке бити покренут неки поступак, још није познато. Како смо већ писали, ухапшени је радио у једном јавном предузећу као комунални радник. Колеге га знају као ситног лопова, јер је раније крао ивичњаке и нафту из фирме, због чега су против њега подношене пријаве и покретани дисциплински поступци.

(Курир)

 

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".