Током врелих летњих дана већина људи има проблем са сном, па јутро започињу подбулог лица, са подочњацима. 

Најсесксепилнија глумица свих времена имала је савршен рецепт како да победи врућину и умор.  Без обзира шта јој се дешавало у животу, њено лице је увек било блиставо, а да тако буде помагао јој је лед: свако јутро ова незаборавна филмска дива је брисала лице коцкама леда.

Фото: Профимедиа

 

Ево шта се дешава са лицем после ове јефтине, али делотворне процедуре:

Ако пређете коцком леда по лицу, крвни судови ће почети да се сужавају, капилари ће се напунити крвљу и кожа ће продисати. Изгледаћете као да сте одспавали бар осам сати и добро се одморили ако будете следили кораке које је предузимала Мерилин Монро.

За почетак, треба да знате да славна глумица никад није користила воду из чесме. Користитила је кувану воду, ви данас можете да је филтрирате или употребите негазирану флаширану минералну воду. Уз помоћ овакве воде направићете тзв. козметички лед, а у њу ћете претходно додати омиљене травке. У обзир долазе претходно скувана камилица, нана, мајчина душица, жалфија...

Фото: Профимедиа

 

Нана је најкориснија за средовечну кожу лица. Жалфија регенерише ћелије коже, док мајчина душица чини кожу свиленкастом и меком.

Уз ове биљке, можете да користите и русу траву која ублажава иритације (наћи ћете је у биљној апотеци), док ће сок алоје вере спречити појаву бора, умањити већ постојеће боре, лакше елиминисати бубуљице, акне, митисере.

И друге биљке делују противоупално и тонизирајуће за лице, а најбоље савете око њихове правилне употребе добићете од фармацеута.

Мерилин Монро је две велике кашике иситњених трава преливала са пола литра прокуване воде, поклапала и остављала да одстоји три до четири сата, док се потпуно не охлади. Тада је течност сипала у калупе за лед. То је радила сама док није постала славна, касније су други припремали козметички лед за њу.

Фото: Профимедиа

 

ШТА ЈОШ ТРЕБА ДА ЗНАТЕ?

Ако вам је сувише сува кожа, довољно ће бити да скуваним и расхлађеним лековитим биљем које ће вам препоручити козметичар пређете благо преко лица. Претходно натопите туфер с њим. Немојте да користите лед, сува кожа на њега лошије реагује.

Жене са нормалном и масном кожом могу слободно да га користе, али не би требало да бришу лице дуже од три минута.

Фото: Профимедиа

 

Ако припадате овим групама, нежно прелазите козметичком коцком леда по лицу, од центра чела ка слепоочницама, односно од подбратка према ушима, од углова усана према средини ушију, односно од ноздрва ка слепоочницама. Ако овако поступите, ем ће ваше лице засијати, ем ћете га подмладити!

Запамтите и ово, козметички лед у замрзивачу не би требало да стоји више од 10 дана. Пре истека рока припремите нови, труд ће се брзо исплатити!

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Незаборавна филмска дива Мерилин Монро

(Курир)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".