Tokom vrelih letnjih dana većina ljudi ima problem sa snom, pa jutro započinju podbulog lica, sa podočnjacima. 

Najsesksepilnija glumica svih vremena imala je savršen recept kako da pobedi vrućinu i umor.  Bez obzira šta joj se dešavalo u životu, njeno lice je uvek bilo blistavo, a da tako bude pomagao joj je led: svako jutro ova nezaboravna filmska diva je brisala lice kockama leda.

Foto: Profimedia

 

Evo šta se dešava sa licem posle ove jeftine, ali delotvorne procedure:

Ako pređete kockom leda po licu, krvni sudovi će početi da se sužavaju, kapilari će se napuniti krvlju i koža će prodisati. Izgledaćete kao da ste odspavali bar osam sati i dobro se odmorili ako budete sledili korake koje je preduzimala Merilin Monro.

Za početak, treba da znate da slavna glumica nikad nije koristila vodu iz česme. Koristitila je kuvanu vodu, vi danas možete da je filtrirate ili upotrebite negaziranu flaširanu mineralnu vodu. Uz pomoć ovakve vode napravićete tzv. kozmetički led, a u nju ćete prethodno dodati omiljene travke. U obzir dolaze prethodno skuvana kamilica, nana, majčina dušica, žalfija...

Foto: Profimedia

 

Nana je najkorisnija za sredovečnu kožu lica. Žalfija regeneriše ćelije kože, dok majčina dušica čini kožu svilenkastom i mekom.

Uz ove biljke, možete da koristite i rusu travu koja ublažava iritacije (naći ćete je u biljnoj apoteci), dok će sok aloje vere sprečiti pojavu bora, umanjiti već postojeće bore, lakše eliminisati bubuljice, akne, mitisere.

I druge biljke deluju protivoupalno i tonizirajuće za lice, a najbolje savete oko njihove pravilne upotrebe dobićete od farmaceuta.

Merilin Monro je dve velike kašike isitnjenih trava prelivala sa pola litra prokuvane vode, poklapala i ostavljala da odstoji tri do četiri sata, dok se potpuno ne ohladi. Tada je tečnost sipala u kalupe za led. To je radila sama dok nije postala slavna, kasnije su drugi pripremali kozmetički led za nju.

Foto: Profimedia

 

ŠTA JOŠ TREBA DA ZNATE?

Ako vam je suviše suva koža, dovoljno će biti da skuvanim i rashlađenim lekovitim biljem koje će vam preporučiti kozmetičar pređete blago preko lica. Prethodno natopite tufer s njim. Nemojte da koristite led, suva koža na njega lošije reaguje.

Žene sa normalnom i masnom kožom mogu slobodno da ga koriste, ali ne bi trebalo da brišu lice duže od tri minuta.

Foto: Profimedia

 

Ako pripadate ovim grupama, nežno prelazite kozmetičkom kockom leda po licu, od centra čela ka slepoočnicama, odnosno od podbratka prema ušima, od uglova usana prema sredini ušiju, odnosno od nozdrva ka slepoočnicama. Ako ovako postupite, em će vaše lice zasijati, em ćete ga podmladiti!

Zapamtite i ovo, kozmetički led u zamrzivaču ne bi trebalo da stoji više od 10 dana. Pre isteka roka pripremite novi, trud će se brzo isplatiti!

BONUS GALERIJA: Nezaboravna filmska diva Merilin Monro

(Kurir)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".