Више јавно тужилаштво у Београду подигло је оптужницу против Драгана Д. (61), окривљеног да је од фебруара 2021. до фебруара ове године у више наврата силовао своју малолетну унуку (13) у породичној кући на Бановом брду.

Према новом закону, монструму прети од десет година затвора до доживотне робије.

Претње убиством

Како је утврђено истрагом, Драган се иживљавао над унуком кад год би остали сами у кући.

- Сумња се да је окривљени, уз употребу силе и претње, силовао унуку у свом стану у оквиру куће у којој девојчица живи са родитељима, који имају још четворо деце, као и стричева фамилија. Оптужени се налази у притвору да не би поновио кривично дело у кратком року - наводи се у саопштењу тужилаштва.

Овај језиви случај нашао се у центру пажње 9. марта, када је Драган ухапшен, након што је девојчица после једногодишње тортуре скупила снаге да се пожали мајци и открије шта јој је деда радио када би остајали сами. Монструм је, како се испоставило, унуци претио да ће убити и њу и њену мајку ако неком проговори о њиховој "тајни".

Мајка злостављане девојчице казала је тада репортерима Информера да је њен свекар пре извесног времена дошао да живи код њих у породичној кући на Бановом брду и да није ни слутила да ће јој напаствовати ћерку.

Фото:Јутјуб принтскрин/ MUP Republike Srbije

 

- Кад ми је ћерка открила шта јој је деда радио, позлило ми је. Нисам могла да верујем... Рекла ми је да ју је најпре пипкао по телу, а онда ју је неколико пута натерао на секс. Претио јој је да ни случајно ником не говори о томе, јер ће убити и њу и мене. Одмах сам све испричала мужу и позвали смо полицију - испричала је.

У међувремену, Драган је побегао, вероватно је наслутио да ће га унука раскринкати. Срећом, брзо је ухапшен и отад се налази у притвору. Уколико Виши суд потврди оптужницу против њега, ускоро би требало да се одреди термин за почетак суђења.

Драганов син, отац злостављане девојчице, јуче се кратко огласио поводом подизања оптужнице: "Нисам обавештен да је подигнута оптужница, а оца нисам ни видео од када је ухапшен. Мени је најбитније да је ћерка добро, а њему нека суде и нек добије доживотни затвор ако је крив!"

Хтео да му пресуди

Иначе, Драганов син је признао да је у првом тренутку, кад је сазнао шта је његов отац урадио, био толико гневан да је озбиљно размишљао о томе да му лично пресуди.

- Не могу да вам објасним колико ми је било тешко да се обуздам да не узмем правду у своје руке и пресудим му! Боље би било да ме је убио него што је овако нешто урадио мојој ћерки. Надам се да ће цео живот провести иза решетака, јер му је место само у кавезу - казао је раније потресени отац.

Бранио се да је "немоћан"!

Приликом саслушања у тужилаштву, Драган Д. није желео да износи одбрану, нити да одговара на питања, искористивши право да се брани ћутањем. Спекулисало се, међутим, да је одмах после хапшења у полицији наводно изјавио "да је стар и немоћан", те да због тога годинама није у стању да има сексуални однос.

(Информер)

 

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".