У писму генералима и командантима, нови шеф британске војске, генерал сер Патрик Сандерс, рекао је да није вољан да "ризикује мисију и репутацију војске" слањем у иностранство војника који су учествовали у инициденту, преноси Гардијан.

Наводно, осам падобранаца из 16. британске ваздушно-јуришне бригаде је под истрагом након што су снимљени у сексуалном односу са женом, цивилом у касарни Мервил у Колчестеру у источноенглеској грофовији Есекс, док су десетине других посматрале тај чин.

Фото: Профимедиа

 

Иако је војна полиција утврдила да нема елемената за кривично гоњење, Сандерс је рекао да је та активност могла бити протумачена као "оцрњивање жена" и да је "у супротности са војним вредностима и стандардима", известио је лист Тајмс, који је имао увид у писмо.

Лист наводи да се верује да је жена кришом боравила у касарни чак 31 пут за пет месеци. Истиче се да је инцидент уследио након низа других случајева лошег понашања током вежбе у Северној Македонији у мају, када су припадници Tрећег падобранског батаљона оптужени за "непрофесионално понашање" током вежбе, заједно са војницима из других јединица.

Уместо одласка на десетодневну војну вежбу НАТО-а у Босни и Херцеговини и на Косову и Метохији, од падобранаца се тражи да "размисле о томе где нису испунили очекивања британске војске".

 

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".