Друга супруга покојног муфтије и народног посланика у Скупштини Србије Муамера Зукорлића, Елма Елфић, открила је данас да су стигли резултати обудкције и од чега је умро њен супруг. “Умро је природном смрћу престанком рада срца”, обелоданила је она, као и да “није био трован”.

У интимној исповести, она открива да је Зукорилић био болестан 14 година, и да је то чувао строго у кругу породице.

- Бити болестан је интимна ствар, и информацију о својој болести делите са особама којима верујете. Мој Муфтија је био болестан од 2007. године. За његову болест сам знала само ја, инсистирао је да о њој нико више не сазна. Од те године, па до његове смрти, смо се редовно лечили, ишли код најбољих лекара и пратили његово стање - открива она у објави на Инстаграму.

Истиче и да су у тим тренуцима били заједно, али и да није прихватао чињеницу да је болестан.

 

 

– На сваки преглед ишли смо заједно, као скоро све велике ствари које смо заједно радили, заједнички одлазак између осталог, имао је за циљ да се стекне утисак у чекаонама, где би било иначе пуно људи, да сам ја та која сам болесна а не он. Чак бих замолила сестрице на пријему да се за његов термин прозовем ја, јер сам ја особа која је исти заказала. Са њим није било лахко, није прихватао чињеницу да је болестан, није волио одласке код лекара, жалио се докторима да га критикујем да треба да поведе рачуна о стилу свог живота, и у шали би им рекао “ја сам хтио другу жену а добио сам другу мајку” – испричала је она.

Открила је и шта је био најтежи део његове болести.

- Главни лекар др Суад Ћатовић, којем се овом приликом захваљујем у име мене и моје ђеце, је изврстан и савестан лекар, који ми је поред стручности помогао у његовом лијечењу инсистирајући и вршећи притисак да ни једну контролу не пропусти, јер најтежи дио његове болести је био одвести га до ординације на контролу. Успјели смо га убедити да се оперише, иако није могао замислити да ће његова прса бити разрезана, и ноћ у очи смрти смо разговарали коју болницу требамо одабрати. Божијом вољом није дошло до операције. Данима након његове смрти плакала сам жалећи што га нисмо убиједили да оде на операцију раније - написала је она.

На крају, објавила је и од чега је умро муфтија Зукорилић.

- Данас, извештајем обдуцената смо сазнали да нисмо закаснили, аорта није пукла, умро је природном смрћу престанком рада срца. Тачно онако како је вјеровао да му је Аллах џ.ш. одредио тренутак смрти његовим рођењем. Хвала Богу није ни отрован, јер ко код га је познавао могао га је само волети - написала је Елма.

(Објектив)

БОНУС ВИДЕО

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".