Сезона трешања је увелико почела, а највећи избор можемо наћи на пијацама. 

Да ли је трешња здрава и сочна можете проверити по квалитету њеног изгледа и мириса, да ли кожица на себи има наборе и оштећења. Препоручује се да бирате светлије трешње. 

"Обратите пажњу на боју: она се разликује од сорте до сорте, али у сваком случају треба да буде 'засићена'. Када се притисне, трешња треба да задржи своју густину. Ако је мека, онда је или презрела или покварена", објашњавају.

Фото: Профимедиа

 

Према речима професорке агрономије, Ирине Махонине, важно је обратити пажњу на кожицу, преноси Мондо.

Уколико се воће чува у пластичној кеси, онда на његовој површини не би требало да буде знакова влаге.

Уколико ипак у кеси има воде, то ће убрзати кварење и скратити њихов рок трајања.

БОНУС ВИДЕО: 

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".