Премијер Црне Горе Дритан Абазовић разговарао је данас телефоном са председником Украјине Володимиром Зеленским, који га је позвао да што пре посети Кијев.


Абазовић је током разговора са Зеленским изразио личну спремност да посети Кијев и на тај начин пружи подршку украјинском народу, уз констатацију да ће лидерима Западног Балкана предложити да заједнички посете главни град Украјине, саопштено је из кабинета црногорског премијера.

Фото: Профимедиа

 

Зеленски је упознао Абазовића са тренутном ситуацијом у Украјини, изразио спремност за продубљење сарадње и захвалио му се на досадашњој подршци коју Црна Гора пружа Украјини.

Председник Украјине упутио је позив председнику Владе Црне Горе да у што скоријем периоду посети Кијев.

Абазовић је у разговору истакао да је Црна Гора осудила, како је навео, агресију Руске Федерације на Украјину и да од самог почетка сукоба пружа отворену подршку независности, територијалном интегритету и суверенитету Украјине, наглашавајући да се данас европске вредности слободе и права на сопствени избор бране изван граница Европске уније.

Фото: Танјуг

 

- Надамо се да ће Украјина добити статус кандидата за улазак у ЕУ, а Црна Гора као лидер у преговарачком процесу спремна је да пружи неопходну експертску и политичку помоћ - навео је црногорски премијер.

Абазовић је информисао Зеленског да је Црна Гора примила велики број избеглица из Украјине.

БОНУС ГАЛЕРИЈА:

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".