Новинарке су жене које, по правилу, морају да буду лепе, допадљиве, интелигентне, харизматичне, елоквентне и провокативне, а управо таквих жена се плаше готово сви мушкарци и беже од њих у загрљај оних жена које су "скромне", "ћутљиве", "неупадљиве", јер се поред таквих жена већина мушкараца, а нарочито слаби мушкарци, осећају и те како сигурно.

Међутим, увек постоји изузетак од правила па се многи мушкарци буквално "лепе" за познате новинарке, а то су углавном успешни и моћни мушкарци из света политике и бизниса, а готово никада познати спортисти или музичари.

Трагајући за топ листом најпожељнијих новинарки у Србији, без обзира на њихов тренутни брачни или љубавни статус, и наравно апсолутно поштујући исти, анкетирано је 50 познатих и успешних мушкараца Србије из свих сфера друштва, а ево које су они новинарке издвојили из читаве плејаде наших лепих, паметних и успешних жена у новинарству:

САЊА КУЖЕТ

Фото: В. Данилов

 

 

Својим стасом и витком линијом, чак и после два порођаја, Сања Кужет мами уздахе јачег пола из недеље у недељу водећи Звезде Гранда. Али, управо њена витка линија, пре него што је стала испред малих екрана, Сању је одвела и на модну писту.

Водитељка Сања Кужет, испред свега је пожртвована мајка два сина: Андрије који има 13 година и Страхиње који је у фебруару напунио пет.  Иако је била убеђена да ће старијем сину подарити сестру,  стигао је Страхиња је и сада га старији брат чува као мало воде на длану.

ИРЕНА ЈОВАНОВИЋ

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Irena Jovanovic (@irenastb)

 

Ирена Јовановић (46) већ две деценије је присутна на медијском небу, а публику је освојила харизмом, префињеном лепотом и истанчанимстилом одевања.

Њен новинарски њух препознао је легендарни Ђоко Вјештица током бомбардовања када се сплетом околности обрела у информативној редакцији Студиа Б раме уз раме са Југославом Пантелићем.

Сарадњу са колегом наставила је у емисији "Београде, добар дан", за коју је и награђена годишњом наградом града Београда 2012. године.

Након 18 година рада на градској телевизији 2017. године преломила је и прешла на Пинк.

Поносна је мајкадва сина Луке и Лазара.

СНЕЖАНА ДАКИЋ

Фото: Инстаграм принтскрин/snezanadakic/АТА имагес

 

 

Снежана Дакић представља зачетницу модног новинарства у Србији. По образовању је професорка шпанског језика и хиспанских књижевности. Годинама је популарна и цењена у свету моде, дизајна, уметности и телевизије што умногоме говори о квалитету њеног рада и креативном духу. Осмислила је сопствену ауторску емисију "У тренду“ и у њој објединила своју креативност, смисао за естетику и познавање модних тенденција. Сада је заштитно лице све популарније Хyпе телевизије.

Угостила је бројне саговорнике, припаднике светског и домаћег џет-сета који диктирају трендове савременог живота и пропутовала најлепше туристичке дестинације у циљу да својим гледаоцима презентује један аргументовано уобличен програм, у исто време едукативан и забаван. У своју делатност укључује и младе, искакнуте и талентоване уметнике и даје им прилику да искажу своје способности. Снежана је прототип савремене модне новинарке чији рад одише стилом, умећем и квалитетом.

Удата је и мама мале Лауре.

НАТАЛИЈА СИМОВИЋ

 

 

Водитељка култне емисије ДНК Наталија Симовић показала је како треба направити занимљиву причу, а при томе и помоћи онима којима је помоћ неопходна. Мало је познато да је Наталија дипломирана правница, те ево шта је једном приликом рекла на ту тему и да ли је као правник икада радила:

– Радила јесам и у тренутку незадовољства наишао је позив за “ДНК”. Много пута сам описала како је мене “ДНК” емисија нашла преко драге Наташе Севић али са друге стране, да није било разума и подршке Дарка, челних људи телевизије Пинк и универзума, ја никада не бих била у домовима широм Србије сваке среде увече – рекла је она.

Подсетимо, овај формат емисије је у почетку био врло зачуђујућ за многе, али је тренутно један од најгледанијих. На новинарска питања типа: "Да ли си сама или си у некој срећној вези?" одговара "Срећна сам, то је једино важно. Шта ме то све чини срећном, комплексно је питање."

ЈОВАНА ЈЕРЕМИЋ

Фото: В. Данилов

 

 

Јована Јеремић је прототип жене која се сама пробијала кроз живот. Она је водитељка која је почетну популарност стекла водећи ријалити шоу Парови. Рођена је 25. октобра 1990. године у Љигу, али дуго већ живи и ради у Београду. Била је ђак генерације и имала је успеха на државним и републичким такмичењима из српског језика и књижевности због чега је добијала бројне стипендије. Због студија се преселила у Београд и уписала је Правни факултет. Дневно је учила од 10 до 12 сати у читаоници "Светозар Марковић" и приоритет јој је био да остане на буџету јер родитељи нису могли да финансирају њено школовање. Иако је имала успоне и падове, остварила је свој циљ и дипломирала је са просеком 9,6. Мастерирала је на тему "Уставно и парламентарно право политичке партије“.

Воли да кува. Линију одржава тако што редовно тренира. Рекла је да је остварила сарадњу са брендом "Вицториа’с Сецрет" и да машта да прошета модном пистом као Викторијин анђео и да носи бела крила и златни костим. Приватно највише воли црни чипкани веш.

За себе каже да је породична жена и да би у наредних 15 година волела да роди још једно или двоје деце.

(Ало)

БОНУС ВИДЕО:

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".