Novinarke su žene koje, po pravilu, moraju da budu lepe, dopadljive, inteligentne, harizmatične, elokventne i provokativne, a upravo takvih žena se plaše gotovo svi muškarci i beže od njih u zagrljaj onih žena koje su "skromne", "ćutljive", "neupadljive", jer se pored takvih žena većina muškaraca, a naročito slabi muškarci, osećaju i te kako sigurno.

Međutim, uvek postoji izuzetak od pravila pa se mnogi muškarci bukvalno "lepe" za poznate novinarke, a to su uglavnom uspešni i moćni muškarci iz sveta politike i biznisa, a gotovo nikada poznati sportisti ili muzičari.

Tragajući za top listom najpoželjnijih novinarki u Srbiji, bez obzira na njihov trenutni bračni ili ljubavni status, i naravno apsolutno poštujući isti, anketirano je 50 poznatih i uspešnih muškaraca Srbije iz svih sfera društva, a evo koje su oni novinarke izdvojili iz čitave plejade naših lepih, pametnih i uspešnih žena u novinarstvu:

SANJA KUŽET

Foto: V. Danilov

 

 

Svojim stasom i vitkom linijom, čak i posle dva porođaja, Sanja Kužet mami uzdahe jačeg pola iz nedelje u nedelju vodeći Zvezde Granda. Ali, upravo njena vitka linija, pre nego što je stala ispred malih ekrana, Sanju je odvela i na modnu pistu.

Voditeljka Sanja Kužet, ispred svega je požrtvovana majka dva sina: Andrije koji ima 13 godina i Strahinje koji je u februaru napunio pet.  Iako je bila ubeđena da će starijem sinu podariti sestru,  stigao je Strahinja je i sada ga stariji brat čuva kao malo vode na dlanu.

IRENA JOVANOVIĆ

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Irena Jovanovic (@irenastb)

 

Irena Jovanović (46) već dve decenije je prisutna na medijskom nebu, a publiku je osvojila harizmom, prefinjenom lepotom i istančanimstilom odevanja.

NJen novinarski njuh prepoznao je legendarni Đoko Vještica tokom bombardovanja kada se spletom okolnosti obrela u informativnoj redakciji Studia B rame uz rame sa Jugoslavom Pantelićem.

Saradnju sa kolegom nastavila je u emisiji "Beograde, dobar dan", za koju je i nagrađena godišnjom nagradom grada Beograda 2012. godine.

Nakon 18 godina rada na gradskoj televiziji 2017. godine prelomila je i prešla na Pink.

Ponosna je majkadva sina Luke i Lazara.

SNEŽANA DAKIĆ

Foto: Instagram printskrin/snezanadakic/ATA images

 

 

Snežana Dakić predstavlja začetnicu modnog novinarstva u Srbiji. Po obrazovanju je profesorka španskog jezika i hispanskih književnosti. Godinama je popularna i cenjena u svetu mode, dizajna, umetnosti i televizije što umnogome govori o kvalitetu njenog rada i kreativnom duhu. Osmislila je sopstvenu autorsku emisiju "U trendu“ i u njoj objedinila svoju kreativnost, smisao za estetiku i poznavanje modnih tendencija. Sada je zaštitno lice sve popularnije Hype televizije.

Ugostila je brojne sagovornike, pripadnike svetskog i domaćeg džet-seta koji diktiraju trendove savremenog života i proputovala najlepše turističke destinacije u cilju da svojim gledaocima prezentuje jedan argumentovano uobličen program, u isto vreme edukativan i zabavan. U svoju delatnost uključuje i mlade, iskaknute i talentovane umetnike i daje im priliku da iskažu svoje sposobnosti. Snežana je prototip savremene modne novinarke čiji rad odiše stilom, umećem i kvalitetom.

Udata je i mama male Laure.

NATALIJA SIMOVIĆ

 

 

Voditeljka kultne emisije DNK Natalija Simović pokazala je kako treba napraviti zanimljivu priču, a pri tome i pomoći onima kojima je pomoć neophodna. Malo je poznato da je Natalija diplomirana pravnica, te evo šta je jednom prilikom rekla na tu temu i da li je kao pravnik ikada radila:

– Radila jesam i u trenutku nezadovoljstva naišao je poziv za “DNK”. Mnogo puta sam opisala kako je mene “DNK” emisija našla preko drage Nataše Sević ali sa druge strane, da nije bilo razuma i podrške Darka, čelnih ljudi televizije Pink i univerzuma, ja nikada ne bih bila u domovima širom Srbije svake srede uveče – rekla je ona.

Podsetimo, ovaj format emisije je u početku bio vrlo začuđujuć za mnoge, ali je trenutno jedan od najgledanijih. Na novinarska pitanja tipa: "Da li si sama ili si u nekoj srećnoj vezi?" odgovara "Srećna sam, to je jedino važno. Šta me to sve čini srećnom, kompleksno je pitanje."

JOVANA JEREMIĆ

Foto: V. Danilov

 

 

Jovana Jeremić je prototip žene koja se sama probijala kroz život. Ona je voditeljka koja je početnu popularnost stekla vodeći rijaliti šou Parovi. Rođena je 25. oktobra 1990. godine u LJigu, ali dugo već živi i radi u Beogradu. Bila je đak generacije i imala je uspeha na državnim i republičkim takmičenjima iz srpskog jezika i književnosti zbog čega je dobijala brojne stipendije. Zbog studija se preselila u Beograd i upisala je Pravni fakultet. Dnevno je učila od 10 do 12 sati u čitaonici "Svetozar Marković" i prioritet joj je bio da ostane na budžetu jer roditelji nisu mogli da finansiraju njeno školovanje. Iako je imala uspone i padove, ostvarila je svoj cilj i diplomirala je sa prosekom 9,6. Masterirala je na temu "Ustavno i parlamentarno pravo političke partije“.

Voli da kuva. Liniju održava tako što redovno trenira. Rekla je da je ostvarila saradnju sa brendom "Victoria’s Secret" i da mašta da prošeta modnom pistom kao Viktorijin anđeo i da nosi bela krila i zlatni kostim. Privatno najviše voli crni čipkani veš.

Za sebe kaže da je porodična žena i da bi u narednih 15 godina volela da rodi još jedno ili dvoje dece.

(Alo)

BONUS VIDEO:

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".