Нема глумца који тада није играо у овом остварењу насталом из пера Синише Павића и његове супруге Љиљане, а епизодну улогу Александра Костића Моцоле оживео је велики Велимир Бата Живојиновић. После 35 година од премијерног приказивања на ТВ Београд, данас РТС, о њеном феномену и свом оцу говори његов наследник адвокат Миљко Живојиновић.

Фото: З. Кнежевић

 

- Имао сам тада 26 година, серија је емитована у јануару, трајала је три сезоне. То је била највећа југословенска серија с фантастичним тимом, не само глумаца већ и редитеља Александра Ђорђевића, који је Бати био професор у средњој глумачкој школи у Нишу, тако да су имали фантастичан однос целог живота, затим Миша Вукобратовић, с којим је отац дуго радио, и Андрија Ђукић, син чувеног Лоле Ђукића, до камермана, монтажера. Сви људи који су учествовали у том пројекту су до краја постали, ако већ у том моменту нису били, афирмисани као врхунски стручњаци у свом сегменту. Серија је промовисала огроман број нових младих глумаца. Освојили су разне награде - каже Миљко.
Бата никад није правио разлику између малих и великих улога.

Фото: Архива ТВ Новости

 

- Он је ту имао једну епизоду. Играо је лик Мацоле, али Батина величина, иако сам ја субјективан, у томе је што је од малих улога умео да направи праве бисере и дијаманте по којима су га људи памтили. Остао је упечатљив с том улогом - признаје његов наследник.

Миљко Живојиновић се присетио и једне анегдоте са снимања.

- Била је једна сцена када је он долазио код Попадића, са својом ташном, коју је требало да спусти на сто. Међутим, сви глумци су се међусобно шалили и односили се у шаљивом тону једни према другима. Они су му напунили торбу камењем и тешким стварима и кад је Бата ушао у кадар, сви су мислили да неће моћи да подигне ту ташну. Бата се, наравно, изненадио, али пошто је био довољно јак и схватио је шта се дешава, подигао је торбу и треснуо је на сто, тако да је заправо он уплашио присутне. Сцена зато није поновљена, него је успешно снимљена и завршила је у серији. Када се камера угасила, сви су се смејали и честитали му на реакцији. Иако би неки други глумац вероватно прекинуо снимање, отац то није урадио - закључује Живојиновић.

Фото: В. Данилов

 

Миљко Живојиновић признаје да су његова сестра Јелена, као и мајка Лула, били обожаваоци "Бољег живота":

Фото: Данило Цветановић

 

- Ми смо живели с том серијом, и као породица и као генерација. Препричавали су се феноменални дијалози које је писао Синиша Павић са својом супругом. Серија је остала незаборавна јер се перманентно репризира, а не би се репризирала да нема гледалаца.

(Курир)

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Серија "Бољи живот" - Ретроспекција

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".