Момичило Митровић, председник општине Ивањица казао је да су и многи приватни субјекти у овом делу општине обуставили сопствену производњу док се ситуација не стабилизује.

То је траса дуга десет километара дуж реке Моравице. У селима Црњево, Међуречје, Бедина Варош, Братљево, Ерчеге, Ковиље, чекају да добију нормално снабдевање електричном енергијом – рекао је он. - Надлежене екипе су на терену и раде на отклањању квара, а нормализавција снадбевања електричном енергијом очекује се у поподневним часовима.

Мештани ових села страхују да ће им најављене нове временске непогоде у овом крају додатно отежати живот. Многима од њих претходних дана град је опустошио малињаке, а у среду су се градоносни облаци испразнили над самим градским језгром, и, срећом нису већу материјалну штету.

Фото: Танјуг

 

Спрема се јако невреме! Термобаричка долина из Хрватске стиже у Србију

Данас се над појединим деловима Србије се већ прилично смрачило, тамни облаци потврђују очекивану најаву наших метеоролога да ће од данас у Србији бити хладније у односу на претходних неколико дана, а најављени су и обилни пљускови праћени грмљавином и градом.

Наиме, оно што је јуче било најављено у Хрватској управо се спрема у Србији, а то је долазак такозване термобаричке долине, тачније невремена које може бити праћено градом и пролазним олујним ветром.

Да се ова појава из суседних држава сели ка нама потврђују и упозорења РХМЗ, у којима се наводи да ће у наредних сат времена на подручју Бачке, Баната и југозападне Србије бити местимично са кишом и пљусковима са грмљавином, због чега је у већем делу Србије на снази наранџасти метеоларам.

У кошавском подручју дуваће умерен, а на југу Баната јак југоисточни ветар са максималним ударима од 17 до 20 м/с.

Такође, у упозорењу се наводи да су могуће временске непогоде са градом и обилним пљусковима од 8. до 11. јуна.

Пљускови и грмљавине који се очекују данас и сутра, 8. и 9. јуна, локално ће бити праћени градом, јаким ветром и количином падавина већом од 20 мм за кратко време.

(Новости)

 

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".