Лидер Доњецке Народне Републике (ДНР) Денис Пушилин изразио је саучешће у вези са погибијом генерала Оружаних снага Русије Романа Кутузова (53) у Донбасу, преносе руски медији.

Фото: Принтскрин

 

-Срећете људе са којима одмах нађете заједнички језик, настане поверење и потпуно међусобно разумевање. Управо таква особа за мене је био генерал Роман Владимирович Кутузов - написао је он у уторак на свом Телеграм каналу.

 


Пушилин је нагласио да је Кутузов личним примером показао како се служи својој отаџбини. - Борци су га следили. Спасао им је животе, али свој није. Изражавам искрено саучешће породици и пријатељима Романа Владимировича. Док се наши генерали боре раме уз раме са војницима, наша земља и наш народ су непобедиви - рекао је лидер ДНР.

 

Фото: Принтскрин

 

Упркос бројним наводима медија о погибији високог официра, из Министарства одбране Русије још увек се нису огласили тим поводом.

Подсећања ради, вест о погибији генерала Кутузова објавио је у недељу на Телеграму руски новинар Александар Сладков.

 


Исту информацију убрзо су пренели бројни западни и руски медији. Потоњи су навели да је генерал Кутузов погинуо у селу Николајевка у Попасњанском округу, током борби за стратешки важну саобраћајницу Лисичанск-Северск која је украјинским снагама служила за снабдевање

Москоу тајмс пише да је смрт настала услед дејства украјинске артиљерије.

Током војне службе, овај високи официр је одликован медаљама за храброст, част и војне заслуге, као и орденом Кутузова.

Од 2017. до 2018. године командовао је 5. комбинованом армијом стационираном на Далеком истоку. Служба га је 2019. године одвела у Сирију, а годину дана касније именован је за начелника штаба 29. комбиноване армије.

Рат у Украјини затекао га је на месту команданта Првог армијског корпуса ДНР.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Кадировци - чеченски борци верни Русији 

 

БОНУС ВИДЕО: