Бенд "Плави оркестар" објавио је 1985. године песму "Боље бити пијан него стар", у оквиру албума "Солдатски бал", а фронтмен Саша Лошић Лоша својевремено се осврнуо на стих "Чекаћу те, моја буцо, крај Прве гимназије".

Фото: Петар Милошевић

 

 

Како је Лоша испричао за Блитс исте године, он је у средњој школи био заљубљен у девојчлицу толико да је често ишао у њену учионицу да позајми сунђер, а сећао се и њихових шетњи после школе.

- Саша је навикао само на једно - на прекрасну и прелепу девојчицу из ИИ-б, или ИИИ-7, не сећам се, давно је то било. Рачунао је на обостране погледе за време великих одмора, на стидљиви смешак кад уђе у њен разред да посуди сунђер, на кратке сусрете пред школом, а потом на предвечерње шетње по зубатом јесењем сунцу и по опалом лишћу. Али, живот никад није наклоњен онима који су искрени!? - писао је "Yугопапир".

Фото: Д. Мишић, Танјуг/АП

 

 

- Човек, у животу, има две љубави - једна му кува, а друга му је судбина! - рекао је тада Лоша.

Поменута девојка, Лошина Буца, остала је његова велика средњошколска љубав, а певач се присетио да је преломни тренутак у њиховом односу био матурантски састанак испред гимназије. Те вечери је падала киша, а Лоша је дуго чекао Буцу, која је каснила пола сата, да би се потом појавила с другим дечаком, својим најбољим пријатељем. Његова симпатија поздравила се с Лошом тек у пролазу, што га је горко разочарало.

Потом је отишао у кафану "Пошта" и наручио литар белог вина, а неколико дана касније настала је и легендарна песма "Боље бити пијан него стар".

Буца и Лоша изгубили су контакт, али је певач написао више песама посвећених њој.

БОНУС ВИДЕО: 

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".