Стручњаци за права потрошача препоручују да је новац најсигурније чувати у сефу. За хитне случајеве не треба код куће да имате само важне прехрамбене производе, већ и нешто новца у готовини. Постоји препорука за тачан износ по домаћинству.

Немачка канцеларија за цивилну заштиту и помоћ у катастрофама (ББК) саставила је листу за десетодневну хитну залиху коју би сваки грађанин требало да има код куће у случају кризних ситуација, преноси Б92.

Залихе за хитне случајеве подразумевају свакодневне намирнице попут воде или пиринча, као и лекове и готовину. Иако постоји прецизан попис БКА за намирнице, постоји релативно мало информација о количини готовине за хитне случајеве. БКА водич само спомиње да треба да имате “довољну количину готовине код куће”, али не наводи тачан износ.

Аустријске власти препоручују “500 евра по домаћинству у малим апоенима”. Важно је да не остављате готовину за хитне случајеве у стану испод душека или књига, пише Феникс магазин, преноси Пословни дневник.

Стручњаци за права потрошача препоручују да је новац најсигурније чувати у сефу. Ако код куће немате сеф, потражите што боље скровиште.

Имајте на уму да вода или влага могу оштетити папирни новац, па га добро заштитите. Важност готовог новца дошла је до изражаја када је у целој Немачкој дошло до проблема са плаћањем картицама.

Купци нису могли да плате картицом у продавницама попут Алдија, Едеке и дм-а. Проблем с том врстом плаћања је трајао данима, а до данас није у потпуности решен.

БОНУС ВИДЕО:

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".