Сека Алексић данас је једна од најуспешнијих певачица на домаћем естрадном небу. Сада има све што пожели а да није увек било тако, и сама је признала кад се присетила одрастања у немаштини.

Фото: Петар Милошевић

 

- Одрастала сам без оца, али мајка се трудила да то не осетим. Радила је три посла како би одгајала брата и мене. Није могла да приушти да нас упише у вртић, јер није имала новца, па су нас чували бака и дека - рекла је Сека.

- Није им било лако са мном јер сам била немирно дете. Нисам била безобразна, само несташна. Стално сам нешто јела, а тако је и данас. Није да нисам волела да учим, али ми је певање било интересантније. Зато сам увек била просечан ђак. Некад сам годину завршавала добра, некад врлодобра... Друштво из одељења ми је било супер. Деца ме нису задиркивала због тога што су ми родитељи растављени. Учитељ је одиграо кључну улогу у томе. Објаснио им је да у разреду има и нас чији су родитељи разведени, али да ми нисмо криви због тога. И мама се трудила да нам надомести то што не живимо са оцем- објашњавала је певачица, па се присетила ратног стања.

Фото: АТА имагес

 

- Било је тешко! Била сам мала и нисам знала шта је заправо рат, али је мењање средине био огроман шок за мене.  У Босни сам имала супер другаре, са мојим учитељем Ирфаном се чујем и данас. Нажалост, тако није било у Бањи. Била сам избеглица, па су деца умела да буду сувише директна, да се не изразим грубље. Сећам се да су ми се сви смејали што говорим "млијеко", а не "млеко". Када сам почела да причам на екавици како бих се уклопила, још више су ми се смејали. Било је пошалица и задиркивања на мој рачун, али то су била само деца, њима се све опрашта. Све потешкоће у животу су ме ојачале и направиле човека од мене - рекла је Сека.

БОНУС ВИДЕО:

 

(Информер)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".